Lucerka

Videcemo kada nikne. Jedno je sigurno najbolje je prosao prodavac semena! :D

Danas posejana lucerka...majko sveta kako stresan dan. Ovako omasio u stelovanju sejalice nisam od kako sam je kupio.
Imam 3 setvene norme. 20kg/kj. 15kg/kj i 13kg/kj(sve ista njiva). Na sta ce to ispasti sam Bog zna... Posle setve sam povaljo kembridzom,lepo je na oko a sta ce na kraju ispasti videcemo...
Ne boj se biće parcela jednaka od početka do kraja.Ona sama uništi višak ako ga ima.

Moja posejana pre nedelju dana lepo počela da niče.
8kg/kj lepo popunjeni redovi.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Da li tko je koristio herbicis Pantera za uskolisne u lucerni?Da li ce stetiti lucerki?Sad bi je poprskao jer uskolisni korovi je uguse preko zime i ovo joj je druga godina.

Poslednja izmena:
Kizalofop-P–tefuril.Nema na nijednoj brosuri da pise da li smije u lucernu.Da li ima kakva stranica na netu gdje se takve stvari mogu vidjeti?

Lepo nikla,prsknje kletoksom uspelo,ja zadovoljan.....
3b7e9ebd67d484520fb1f5dd9d38d8e8.jpg

Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk

Pozdrav. Da li je kasno da posadim detelinu naredne nedelje? Nisam stigao ranije nikako.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nije kasno ni za setvu, sejali smo polovinom oktobra pre neku godinu na kukuruzušte a ti pošto ćeš da sadiš (sadnice imaju već razvijen korenov sistem) možeš slobodno.
Kod njih se verovatno koristi reč sadnja i ne treba se sprdati.Ja se ne bih igrao sa setvom sada.Sada je vreme za setvu žita.

Mi isto čekamo proleće.Kad nismo posejali u septembru a ovo je sad već polovina oktobra.To je moje mišljenje što ne moraš ti da uvažiš.Nisu sve godine iste.Po meni je velika lutrija sad sejati.Još ako imaš dovoljno deteline za stoku,onda tek nema razmišljanja.

Moje lično mišljenje, bolje je posejati, vlage ima, nići će, e sad sve zavisi koliko se razvije, i kakva zima bude. Ko ima svoje seme, bez razmišljanja, a i ako se kupi, 8kg/kj nije neki trošak.

Moje lično mišljenje, bolje je posejati, vlage ima, nići će, e sad sve zavisi koliko se razvije, i kakva zima bude. Ko ima svoje seme, bez razmišljanja, a i ako se kupi, 8kg/kj nije neki trošak.
Moja sejana prošle godine negde u ovo vreme bila lepo nikla ali nije dovoljno razvila koren do mrazeva i 70% izmrzla do proleća.
Ove godine popravni, ali na vreme!

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh