Lucerka

Danas izbalirana cetvrta na 0.6ha 150 bala , na ovu parcelu ove godine prezadovoljan.
Prekjuce sa 1ha 25 komada , tu imam brigu da li ce preziveti za dogodine.

Kod nas haos viline kosice se pojavilo jako mnogo uglavnom pored repista, gde god krenes vidis je :(

Tako je se nećete rešiti.Samo Reglone Forte i prskanje tih ogumaka sa vilinom kosicom.Ponavljati sve dok je ne iskorenite.

Kreozan ne bih koristio a za paljevinu se plasim jer je u blizini kukuruz i neokrceni/ zarastao vinograd tako da i to otpada pokupit cu rukama i probati brenerom mozda nesto i uradim . Cak i da uspe u tom delu atara na svakoj ovratini je ima u travi tako da od te deteline po svoj prilici nista .

Vilinoj kosi koja uništava lucerku ,domaćin je isključivo lucerka i deteline.Bledo žute je boje i dosta je tanka i gusta.
Vilinoj kosi kojoj su domaćini paprika ,šećerna repa salata .... i korovi ,ne uništi lucerku i relativno se lako suzbija.Odomaćeni naziv za ovaj tip cuscute je morski popanac ili španski popanac.Ima tamno žutu boju , deblje stablo i nije preterano gusta .

Kako se zove preparat za prskanje zemlje 5 do 10 dana pre prolecne setve lucerke , zaboravio sam kako se zove nesto na B , bem mu naziv.

joj šta da radim posijao sam prije 5 dana lucerku a danas pada kiša šta mislite dal dapokrijem najlonom da ne pokisne(problem mi što nemam toliki najlon):bravo::haha:

I ja isto to planiram sutra, ako se bude moglo ili pak prekosutra, odprilike imam 20-ak ari, pa šta bog da, a ako neuspe dogodine ponovo...

Nazad
Vrh