Lucerka

Da li smem ovako malu lucerku da prskam bentazonom i u kojoj dozi. Nikada do sada lucerku nisam prskao,ne znam nista kao duduk. A krenuo je cicak i palamida pa ne bi da prerastu.....A ovo po sredini je kao neka psenica,sta je nemam pojma.
279796911_704774384173108_2551022117183716281_n.jpg
280227489_531142488573222_7493337220870518445_n.jpg

I mene to interesuje... pre mesec dana oprskao 3 hektara sa 2 litara bentazona (+ jos neki...)... kaarenca je 63 (sto ne 60 ili 65?) dana, a doza je ~pola... ne znam da li rizikovati, a hraniti za nedelju dana, ili ipak sacekati jos?

Ja sam dogovorio jednu parcelu da je radim od jeseni (i narednih godina). Planiram tu da postavim lucerku. Prošle godine je bio kukuruz na njoj. Kako najbolje da pripremim parcelu? Kada totalizirati, kada orati, sejati (septembar ili mart)? Imaću mogućnost da zaorem i oko 250kg stajnjaka po aru.
Po potrebi mogu i zemlju da dam na analizu.
Dajte detaljno uputstvo.

Ja sam dogovorio jednu parcelu da je radim od jeseni (i narednih godina). Planiram tu da postavim lucerku. Prošle godine je bio kukuruz na njoj. Kako najbolje da pripremim parcelu? Kada totalizirati, kada orati, sejati (septembar ili mart)? Imaću mogućnost da zaorem i oko 250kg stajnjaka po aru.
Po potrebi mogu i zemlju da dam na analizu.
Dajte detaljno uputstvo.
Bolja je jesenja setva ako ima padavina.. Sada razbacaj stajnjak, jesenas posej psenicu, sledece godine total i u prvoj polovini septembra setva sa mesanim djubrivom.. Mada kazu da total smanjuje vek trajanja lucerke ali tako je bolja zastita od korova..

Kao u prici,jutros je zgrabio u subotu presovanje...3 kilometra od mene juce pala 21litra,kod mene 3 kapi
bZjuIWb.jpg

U cetvrtak,imas slike...ne vidi se bas jasno na slici ali "jaka" je do bola+3 litre je palo u ponedeljak

Moji će sutra ići da je izbaliraju-isto košena u četvrtak a palo je 15-ak litara-juče.Pokupljena je pokisla.

A ovu mladu ostavili za petak da baliramo ima dosta misnjakinje pa se tesko susi.
Ovu matoru sam odmah danas poprskao fastakom po jakom suncu.

niko ti ne brani ;) ako zuris da je sklonis to je to,ja necu
Svako radi kako hoće ali pitao sam te zbog toga jer si je već pokupio.Vidim da je gore žuta-dole je verovatno zelenija.Nije ove godine kod prve deteline tako debela stabljika.Znam da smo navikli da čekamo nedelju dana da je donesemo ali ova je godina drugačija.Imamo još jednu parcelu koja je košena u subotu.Ako Bog da ona se u petak donosi.

Nazad
Vrh