Lucerka

Obećavala je lep rod ali sada ne znam šta će biti .Ima mnogo "čaura" ali su još jake .Nova je probila pa zaklanja dobar deo čaura ,koje su ostale pri zemlji .Nisam znao šta da radim pa sam je oprskao kako ne bi nova više rastila i gušila već formirano seme.Jednom rečju ,sranje.
Trebaće je dosta dana do kosidbe a da liće uspeti da sazri i koliko ?Znam da će kombajn da "stenje".

Ima li neko da prodaje lucerku male bale i koliko ide cena treba ceo sleper. Ima farma od 500 koza u crnoj gori treba ce konstantno. Samo da je kvalitetna.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Уф па где у најгоре доба куповати бале детелине код нас иде по 300 дин бала и то са "ногу".

Ova godina je jako loša za lucerku.Prvi i drugi otkos dobri, treći veoma loš a četvrti ćemo videti, možda bude dobar jer je bilo kiše.

ja sam sa mladom prezadovoljan i drugo kosenje odlicno,ako bude srece i padne od nedelje kisa-3 kosenje ima da bude jos bolje

Ja sam bolji.Na 6 k.j treće bilo 264 bale. 😁 Jedino dobro u svemu tome je što je kvalitet vrhunski, čista bez ijedne travke.Sada u četvrtom krenula i trava jer je pokisla pa se nadam dobrom otkosu, još bolje ako pokisne narednih dana.

Mnogo lose kod vas daju te lucerke ,ne smem ni da napisem koliko sam skinuo sa samo 1.1ha do sad (tri kosenja) rekli bi da lazem.
Jedna zasnovana prosle godine u prolece 0,6ha , druga u jesen 0,5ha.

Zavisi od godine,prosle godine sam na hektaru imao 54 rolobale 120x120. Ove godine ce biti max 35-40,ako bude cetvrtog kosenja.

Ja sam tek sinoć završio treću lucerku. Nekih 70 ari ispalo je 80bala.
ac59eddac4bced351d4439599c4c52c9.jpg

9b436fced4f956773a52e795626733e1.jpg

Ona mi još ispade odlična naspram prve dve….

Obećavala je lep rod ali sada ne znam šta će biti .Ima mnogo "čaura" ali su još jake .Nova je probila pa zaklanja dobar deo čaura ,koje su ostale pri zemlji .Nisam znao šta da radim pa sam je oprskao kako ne bi nova više rastila i gušila već formirano seme.Jednom rečju ,sranje.
Trebaće je dosta dana do kosidbe a da liće uspeti da sazri i koliko ?Znam da će kombajn da "stenje".

Bas je bila nacickana "maunama"! Ako nije tajna koji je prinos bio? - ako je vrsen vec...
Da li zna ko koja je cena semena? Ima cemo neku kolicinu na prodaju (Banat II), pa zato pitam.

Nije to los prinos - jeste da moze bolje, ali je ok. Mislim jeste da je obecavala vrhunski prinos, ali je i ovako ok - po meni.
2,2-2,5 na "veliko" ili na "malo"?

Nazad
Vrh