Lucerka

I ja ću morati ponoviti prskanje insekticidom, taman je krenula i opet je gricka, pojavljuje se i na mladoj opet..

Obilazim lucerku skoro svaki dan, nema novog napada insekata za sada.Ako se javi potreba dejstvujemo opet, insekticid je svakako spreman i očigledno neizostavan ove godine.

Ja sam isto morao da ponovim tretman insekticidom. 7 dana od predhodnog tretmana i jako slabo je krenula...

Danas balirao lucerku košena 7 ili 8 maja ,posle svih ovih kiša ne može da krene uopšte. Buvač je ubija, kako se pojavi pupoljak odmah bude popasen. Strašno.::jako_besan:::zli:::samo bes::

Isti slucaj je i kod nas. Isao sam da radim usluzno ljudima, lucerka je pokosena jos 5-6 maja i uopste nije krenula.

Tako je, ne može da se prska dok se ne skloni seno.Kasni košnja a već je izgubljen jedan otkos kod velike većine jer evo juna meseca a nije sklonjen ni prvi.

Šta se ovde dešava? Jel treba ovo nečim tretirati?
Prskana je dva puta od insekata, jednom sa flupisorom protiv korova, ali kad sam išao herbicidom nije još bila krenula lucerka, ne bi trebalo da joj to išta škodi, jednostavno sporo raste, ima čudnu i tužnu boju, i po koji struk da li ukovrdžan ili žućkast, ko neka bolest da je napala.

Nazad
Vrh