Lucerka

Dragane do kada se moze prskati sa tom konbinacijom.

A kad je preko 20 cm koja je preporuka

Imam lucerku u 6oj godini.vidim da je dobro probila neka vrsta ljulja iz nje ali ima i deteline poprilicno.hocu li dobiti nesto ako posle prve kosnje bacim 100 kg uree po jutru?

Imam lucerku u 6oj godini.vidim da je dobro probila neka vrsta ljulja iz nje ali ima i deteline poprilicno.hocu li dobiti nesto ako posle prve kosnje bacim 100 kg uree po jutru?
Lucerna treba fosfor i kalij, i to se baca zimi ili kasna jesen, ali kako kazes da je propala onda ti je za ljulj bolje KAN , postoji problem , taj KAN je trebalo vec baciti jer prakticno ljulja ima najvise u 1 kosnji vec upola u drugoj i ako je jako toplo prakticno i ne raste. Ljulj se prije kosi, dok ne isklasa , postoji problem susenja u prvoj kosnji koja u normalnoj godini vec bude ako je ljulj polovinom maja a i velike mase koja bude kad je dobro nagnojen.
Takodje postoji problem da ako ljulj nije dobro osusen zna da fermentira(grije se izbaliran) i poplesnivi , iako se cini da je suh.

Poslednja izmena:
Kako se kreće cena lucerišta po jutru ?
Imam ponudu da dām u "arendu" za celu ovu godinu, znači 4-5 koševina....
Ili da prodajem otkos po otkos, ima više zainteresovanih...
Ja bih ipak "dao" jednome, nek' plati "arendu" za sve košnje, i njegova je parcela i sve sa nje do Nove Godine, pa koliko bude imao...

Obično duplo od standardnih arendi.. Recimo ako je 200e po kj, onda lucerište 350 do 400e..
Samo se meni nikad to nije isplatilo pa nisam imao takve varijante, ali toliko su tražili

Po meni cena zakupa za luceriste treba da je neznatno veca od cene zakupa oranica
Iako platis zakup neznaci da ces nesto da uberes,lutrija je to velika
Bolje za cenu zakupa i onog sto bi ulozio da to pokosis,skupis izbaliras i uskladistis kupis gotove bale i nemislis dal ce kisa i kakav ce kvalitet sena biti
Neznatna je razlika

Послато са motorola one помоћу Тапатока

Jeste Ratko, ali ovde mušterija hoće da uzme u arendu. A koliko se i meni čini, išlo je duplo od obične arende za zadnovano lucerište.

Zavisi,kakve si sreće.Zato nikada detelinu nismo prodavali.Sad ćemo malo šantati do nove ali posejano još skoro 3j mlade.
Po meni cena zakupa za luceriste treba da je neznatno veca od cene zakupa oranica
Iako platis zakup neznaci da ces nesto da uberes,lutrija je to velika
Bolje za cenu zakupa i onog sto bi ulozio da to pokosis,skupis izbaliras i uskladistis kupis gotove bale i nemislis dal ce kisa i kakav ce kvalitet sena biti
Neznatna je razlika

Jeste Ratko, ali ovde mušterija hoće da uzme u arendu. A koliko se i meni čini, išlo je duplo od obične arende za zadnovano lucerište.
Islo Aco dok su ljudi kupovali skupo seme i sejali 25 kg/kj
Sad seme nije skupo i ja sejem ne vise od 8 kg/kj
Setva lucerke izadje ko jedan dzak semenskog kukuruza

Bogami kod nas je i sad detelina na godisnje kosenje cena duple arende za tu povrsinu.

Nazad
Vrh