Lucerka

Ja sam 2x zasnivao u jesen oba puta uspela, ma ludacka lucerka i ne vidim logiku da ce krace trajati od prolecne setve al ajd. Oba puta je osnovna obrada bila samo teska tanjiraca u dva prohoda i kembridz posle setve. Predhodne godine obavezno zaoran stajnjak koji se vise ne okrece gore.
Malo rizika nije na odmet al se moze isplatiti, meni je od ove zadnje golomrazice izmrzlo 30kj Italijanskog ljulja koji je trebao biti semenska proizvodnja al Boze moj idemo dalje!

Pa... kad je seme bilo vrh... ;) :)

Palo je dosad od noćas 14 lit i još pada, u setvu ću ići posle ovih kiša a i seme treba da mi stigne iz doradnog centra iz Mihaljevaca sremskih :giggle:

Od jesenas je velika potrazanja za semenom lucerke, a nikad jeftinija 350din bar smo mi po toliko prodavali. Meni je ostalo nekih 30-40kg ali ima kod nas u selu jos. Ako te zanima pisi mi u inbox. Nisi ni daleko da dodjes da vidis sta kupujes, neces pogresiti.

Kolege kojim preparatom je najlakše unistiti Hocu-necu, ako neko ima dobro iskustvo sa nekim herbicidom?Predhodnih par godina sam radio sa Sencorom plus dok miruje medjutim ove godine nisam mogao da ga nabavim

Resava je Imazamoks ali kad je vec krenula da raste a tad vec pravi stete i nekako kad svene ostaje tako svenuta u masi do kosenja.
Kod mene je Sinfoni resio.tacno vidim gde nisam sastavio prskanje da se pojavila a na ostatku njive je nema.
Misnjakinju je kao osurio ali i dalje je prisutna.

A jel može ljulj, ili koji je već uskolisni korov ili ti trava, da se prska u Lucerki, i kad, I sa čim?
Mislim da, sam ovde pročitao za fusilade-flupisor i slični, što se koriste za uskolisne u soji i suncokretu?

Resava je Imazamoks ali kad je vec krenula da raste a tad vec pravi stete i nekako kad svene ostaje tako svenuta u masi do kosenja.
Kod mene je Sinfoni resio.tacno vidim gde nisam sastavio prskanje da se pojavila a na ostatku njive je nema.
Misnjakinju je kao osurio ali i dalje je prisutna.
Mora sa 20gr/ha
A jel može ljulj, ili koji je već uskolisni korov ili ti trava, da se prska u Lucerki, i kad, I sa čim?
Mislim da, sam ovde pročitao za fusilade-flupisor i slični, što se koriste za uskolisne u soji i suncokretu?
Moze, skida samo zvoni. Ja sam uvek radio u drugo kosenje, moze i sada samo treba da narasti.

Nazad
Vrh