Lucerka

Juce tek posijo onih pola hektra lucerke...na par mjesta bilo vlazno pa sam sacekivo da i tud mogu prec sa traktorom....Nisam stigo povaljat (sutra ako ne bude kise)..
Vlage ko u prici a tamo gdje trebam sijat kukuruz gornji sloj suh ko barut a parcele udaljene samo 150 metar

Šta može biti razlog da budu ovakvi listovi? Svetlo žuti,skoro pa beli... Nije cela parcela,ali mislim da je vise od pola u ovakvom stanju.

Inace,detelina je posejana prosle godine u septembru i lepo je nikla.Pre tacno nedelju dana sam bio u obilasku i bilo je sve u redu.Danas ne bih ni isao,nego mi komsija rekao...

Pa,ne znam...Mislim da nije bilo ispod nule kod nas prosle nedelje,ali nisam 100 % siguran... Da li je moguce da je ovo od mraza? Ali kako onda nije cela parcela? :sta:
Da l' je ne muče neki insekti?
Sutra sam planirao da odem da kupim nesto za prskanje protiv trave,sad ne znam sta da radim,da li da prskam ili da sacekam da se oporavi...

Ovo sam primetio večeras u bašti na lucerki posejanoj još 2014 godine.Kao da je ošurena nečim a samo jedan trag je u pitanju,ne više. :sta:

Maticu,da nije do semena? :haha: Salim se,znam da nije :osmeh:
Sutra cu odneti kod jednog strucnjaka,pa cu mozda nesto vise znati.

Šta može biti razlog da budu ovakvi listovi? Svetlo žuti,skoro pa beli... Nije cela parcela,ali mislim da je vise od pola u ovakvom stanju.

Inace,detelina je posejana prosle godine u septembru i lepo je nikla.Pre tacno nedelju dana sam bio u obilasku i bilo je sve u redu.Danas ne bih ni isao,nego mi komsija rekao...

Ako je od mraza onda ce se oporaviti ako je korijen dosao do herbicida od prijasnjih prskanja ,onda nece vec ce stagnirati.

Ja sam na toj parceli imao isto lucerku koja je bila posejana prošle godine u proleće. Bila je losa, pa sam to sve pokosio i izneo, i posle dvadesetak dana poprskao totalom. To je bilo negde u julu ili avgustu. U septembru sam potanjirao i posejao drugu. Tako da mislim da nije zbog prskanja.

Ako bude dovoljno kiše da spusti herbicide u dublji sloj zemlje neće ništa smetati.
Brankoviću rešena enigma u vezi mladog useva lucerke.Počela je da se suši usled nedostatka vlage i nedovoljno razvijenog(plitkog)korena.Umalo šlog da me strefi kada sam otišao da obiđem parcelu posejanu prošle jeseni.

To je onda jos gore ako je zbog nedostatka vlage. Ja se nadam da je kod mene od mraza i da ce se oporaviti. Kupio sam za prskanje, ali cu sacekati jos neki dan da vidim sta ce biti.

9d70186b0e919ad447d96c1a1279b57a.jpg

Lijevo pioner lucerka desno os 88
5b7f6a043d72fcae6ba4f653d8f691b4.jpg
0e33f38cd79fcaf8b63756113028e0ab.jpg

Poslano sa mog LG-M200 koristeći Tapatalk

Nazad
Vrh