Lucerka

Krene ona samo nemaš živaca da čekaš-Ja sam prvu mladu pokosio 10 maja i eno je zeleni se biće za 10-ak dana da se kosi

Bolje ako već sumnjaš da neće krenuti-preteraj drljačom.

Uglavnom mora insekticid nakon skidanja prvog otkosa.Ove godine nije morao a čujem da je kod nekih krenuo napad vašiju pa se mora kontrolisati.Ima dosta i od sorte i položaja parcele i još raznih očina.

Opasne su šare-mare-one hoće da obrste lišće pred samo košenje.
Ne znam kako moja detelina kreće bez prskanja.

Koliko ima štetnih toliko ima i korisnih insekata.Na to posebno treba obratiti pažnju kada se radi seme lucerke i pogoditi vreme primene insekticida.

Opasne su šare-mare-one hoće da obrste lišće pred samo košenje.
Ne znam kako moja detelina kreće bez prskanja.
Te sare mare se pojavljuju tek od drugog kosenja kad se ispile mlade larve. Matore prezime u zemlji i tek sredinom maja polazu jajasca. Zato se preventivnim prskanjem od buvaca deluje i na buba mare tj lucerkinu bubu.

Kod mene je bio takav napad raznoraznih stetocina da sam morao da tretiram sa fastakom. Nema drljace koja moze da pomogne kada je tako.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Išao sam sa perfektonom u koncentraciji 0,2%.Dizne standardne trojke ,pritisak 3 bara .

A kardan jel ti ide preko tockova ili ne??? Ja danas sa dva bara prva brzina gas malo jaci od lera, znaci 8-9km na sat, 350 litra na hektar... Manje nece nikako...

Torpedo nema kardan preko točkova.Da li tvoja prskalica poseduje ,regulator pritiska,koje dizne koristiš ?

Juce pokosena. Nocas kisa, a najavljuju i za dalje. Pocela je da cveta, napale je masovno vasi i intezivno je rasla pa je nekako tanka i pocela je da pada od vetra. Plasio sam se da bi skroz polegla posle ovih kisa, a 4 jutra nije mala povrsina. Videcemo kako ce se zavrsiti.

Moju je nocas povaljala malo kisa i vetar a vasi nema.......izbacila jedan cvet.........

13350236_827557947374909_3212147735058088891_o.jpg

13340065_827558010708236_4286504730910556810_o.jpg

Nazad
Vrh