lubenice i dinje

Lepo napreduje da kucnem u drvo ,Jel ovo zadnje dinja ?

Hladno ljudi u pm...ja juce izneo 10 traka lubenica na otvoreno (oko 2000 kom), sta ce biti sa njima?

Jingis te tunele kako postavljas sa masinom ili rucno,da li ih zatrpavas zemljom,jeli to obicna strec folija?A kad ugrije da li ih provetravas?

Jingis te tunele kako postavljas sa masinom ili rucno,da li ih zatrpavas zemljom,jeli to obicna strec folija?A kad ugrije da li ih provetravas?

Eeee da je srece da imam neku masinu za to, rucno sve. Prvo postavljam donju foliju pa busim rupe, pa postavljam stapove, rasadjivanje pa pokrivanje. Dvojica razvlace druga dvojica asove, na svaki stap po jedna plasa (vidi se na slici), kod nas ljudi i uvijaju stapove kad prave tunele kao na slikama od Nikoleindjija mada se to po meni pokazalo neefikasno ali dobro svako ima svoje. Muka brate! Bem li ga, nemam pojma sta je strec folija (svaka folija mi ista) to je neka lepljiva i rastegljiva folija...Kad ugreje busim rupe po najlonu da ima vazduha...

Bio danas na njivi zalivao lubenice. evo nekih slika...

254wvu8.jpg

jso9yx.jpg

A evo ovog ne pokrivanog, dobro se drzi a malo smo ga morali i zaliti, ima poneka i crkla... evo kako izgleda:

2dipp8l.jpg

2gwi0b5.jpg

adiv49.jpg

Jingis svaka cast lepo izgledaju ove u tunelima super,kad si izneo ove na otvoreno?Da li neko zna koliko kosta rasad lubenice na veliko?

toje po meni uvenuće zato što nije zemlja dezinfikovana,tu pomaze samo zaliti dobro previkurom,tako sam i ja prošo pa sad koristim samo gotov humus

Nazad
Vrh