siki2
Član
Ako bude sve kako treba ja u subotu idem sa lubenicama na njivu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa ja te prinose imam i bez kalemljenja a nekih godina i vise.Djubrivo dajem oko 70 kg na 1000 kvadrata ralicom za prihranu kukuruza a prihrana je ista kao tvoja.frenky9415 evo ja cu ti preneti neka svoja iskustva, kako ja radim pa ako zelis mozes i ti da ih primenis.Lubenicu kalemim na tikvi vec godinama i zadovoljan sam,neki moji prijatelji koriste podloge titan,macis ... i nisam primetio da imaju bolje rezultate od mene,osim mozda u nicanju jer je klijavost tih podloga skoro 100% sto kod tikve nije tako.Tikvu sejem u plasticne kontejnere ili gajbice,a 2-3 dana nakon toga sejem lubenice.Kad tikva nikne i kad joj krene treci list krecem sa kalemnjenjem,tako sto tikvu rasecem po sredini 1.5-2cm i ubacim lubenicu cije je stablo zadeljano sa obe strane i spojim ih stipaljkom(specijalna stipaljka za tu namenu).U fazi nicanja gledam da mi temperatura u plasteniku bude 25-30 stepeni i veca vlaznost vazduha.Da li se menja ukus?Da li se menja ukus sljivi,kajsiji,dunji kad se kalemi na migavac,naravno da ne.sto se tice stajnjaka ja ga ne rasuram,jer ga nemam,a plodno zemljiste oko reke Velike Morave mi pomaze da postignem dobre rezultate primenom kobinovanog 15x15x15 20kg po aru,koje bacam samo na redove tako da tu malo ustedim(malo vise),po rasadjivanju kroz sistem pustam yarino 13-40-13,u fazi intezivnog porasa neko azotno(ureja,an,kan,san),posle 20-20-20 i na kraju u zrenju 10-10-40,prskanje od korova,bolesti i stetocina po potrebi i folijalna prihrana vuksal super,humi super i vuksal kalcijum. I posle toga laksi deo beres i ako te ubode cena kao prosle godine pevas.Pozdrav prijatelju mozda sam ga malo oduzio ali ja bukvalno radim ovako prinose koje postizem su oko 5 vagona po hektaru,ako neko ima drugacija iskustva prihvatam svaku sugestiju koja ce da mi pomogne u postizanju boljih rezultata!!!