Bi Zeleni
Član
samo neznam nesto mi se on cini bregrub,za sejanje i te malo preciznije poslove?dali gresim?meni bi trebao traktor da samo njega koristim a planiram raditi 10h u pocetku.on mi ne nekako naj jeftinija opcija sa dv-om..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kada se stavlja kopra na zamajac ,trebalo bi sama da udje u zamajac odprilike da ostane do 1 cm i onda se steze sa srafovima oko korpe (to su ti srafovi sto fiksiraju kopru za zamajac )stezem svaki odprilike po 2 navoja dok ih sve ne spegnem do kraja (onda centriram lamelu da bude u sredini ) te srafove ja stezem malo jace od obicnih.Kolega vladj nikako ne smes da popustas te srafove sto drze korpu da se nebi slucajno odvila pa da ti napravi veliki karambol ,nego ima svega 6 pipaka na korpi 3 su za vucnu koju su vise napolje ,a imas i 3 kao malo unutra to je kardanska ,kada skines onaj lim videces koje kvacilo sta gura .
Ti pipci sto su kao vise napolje na jedan kraj se oslanjaju na druk-lezaj a na drugu stranu ima sraf (sitan navoj 17 kljuc cak mozda je i krunasta matica )to je kao klackalica e taj treba da se naspeluje da nedodiruje druk -lezaj a da bude blizu (1-2 mm od druk -lezaja ) i tako sva tri !!! Ako si menjao samo lamelu a potisna ploca je stara moze da se desi da trza neko vreme ,kod nas je to bilo dok nije uzorao 2 lanca (jutra) zemlje i posle je islo sve kako treba !!!