LTZ

petar moj ti je savjet ne mijenjaj linijsku pumpu
ja imam rotacionu jest jaci traktor al j osjetjiva pumpa ja hocu da stavim linijsku
Kad menjas pumpu tj kad menjas drugi tip pumpe mora podosta toga od deklova da se zameni.Ta rotaciona guta gorivo.Veruj mi skoro mi drugar uzeo rusa duplaka bavi se vucom drva kad ga ubacio u brazdu na pola jutra teske zemlje progutao 15 litara sa 756 plugom.Skinuo pumpu odneo kad rodjaka bosiste ovaj se zacudio nikad kaze nije video zdraviju pumpu.On kupi linijsku ona ne pase isto od T40.Mora se dosta prednjih deklova izmeniti kad se meja pumpa.Nije ni uzubljivanje isto,duzina osovine pumpe je manja na rotacionoj.A sto kaze neko za T40 duplaka ja vucem setvospremac 2.3 sa malo vise moticica sa jednim rotorom sa duplakom.Ali ide u cetvrtoj drugi prolaz prasinu pravi od zemlje.Moze on da povuce i 2.5 bez problema ali razlika izmedju trece i cetvrte je ogromna.Ja i tanjiram u trecoj pa drugi put ispravim tanjire pa kad opletem sa cetvrtom to je perverzija.Danas mi se odvije matica na pracni na lameli dobro nisam srusio zgradu pored njive,ja na kvacilo on ide ugasio sam ga u brzini na 2cm od zida.

- - - - - - - - - -

Gledao par duplaka t40 i realno ne moze se dobar naci bez 3000-3500..e sada mi recite kakav to kardan ima,kazu ima preko menjaca i preko motora..koja je to razlika??
To ti je kao na svakom traktoru brate.Imas hod preko menjaca tj kad ide traktor ide i kardan kad stane traktor staje i kardan.Preko motora ti je znaci usaltas kardan i cim pustis kardansko kvacilo on obrce.Iskreno ja nikad nisam koristio kardan na mome rusu imam mali traktor za te poslove ali na T 40 imas kvacilo koje kad stisnes staje samo kardan a traktor ide i imas standardno odvajanje kvacila sa lamelom menjaca iliti kao na klasicnim traktorima kad stisnes kvacilo staje i kardan.Neka me ispravi neko ako gresim zaista nisam nista na kardan kacio.

Kvacila su zasebna. Levo je za malu lamelu tj. kardan, desno za veliku tj. menjac. Rucica za ukljucenje izlaznog vretena povucena nazad ili ka sebi ukljucuje vratilo preko spojnicke motora, a rucica u polozaju napred ukljucuje vratilo preko menjaca. Najcesca primena je za jednoosovinke prikolice sa pogonskom osovinom koje pogon dobijaju preko kardana.

Evo od jutros na -3,4 stepena.
X28 tanjiraca ukosena maksimalno igra se sa njom četvrtom.Petom može ali se pomuči Dok ne krene a i prebrzo je.
Ladno po kukuruzistu može 32 diska da vuče 4tom koja je dovoljna za tanjiranje.
ce233a6258a6fc0bc0aad913c9fc22a1.jpg
016a71e377bca7ca96e73da190027da4.jpg
01ddd6625be049e430168e069b6addd5.jpg

Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока

Plug zahvata 60cm ne hvata od capura do capura.Ovako se sve to koliko toliko usitni malo i promeša sa zemljom i plug to dosta lakše zaorava,ne guši i što je naj bitnije oranje izgleda mnogo lepše.

Iskreno to i nije posao, znam jer sam isto prinudjen da radim malom tanjiracom, drugu nemam. Ako je kukuruz bio i prosecan (a tek ako je bio dobar), vrlo se malo tu uradi ovakvom tanjiracom, plus sam ja na moju dodavao jos 150 kg tegova. Tanjiranje nije posao ako tanjiraca skace po capurima i ne moze da ih obori i izvali iz korena, a to mi se redovno desava. Isuvise je ovo laka tanjiraca za ozbiljnije radove, posao radi samo ako je zemljiste "zagrebano" necim.

Ovde više nema redova čauri povadjeni.Meni se ovo dobro pokazalo a i ne potroši traktor mnogo goriva.Nek radi kako ko voli :)

Kad menjas pumpu tj kad menjas drugi tip pumpe mora podosta toga od deklova da se zameni.Ta rotaciona guta gorivo.Veruj mi skoro mi drugar uzeo rusa duplaka bavi se vucom drva kad ga ubacio u brazdu na pola jutra teske zemlje progutao 15 litara sa 756 plugom.Skinuo pumpu odneo kad rodjaka bosiste ovaj se zacudio nikad kaze nije video zdraviju pumpu.On kupi linijsku ona ne pase isto od T40.Mora se dosta prednjih deklova izmeniti kad se meja pumpa.Nije ni uzubljivanje isto,duzina osovine pumpe je manja na rotacionoj.A sto kaze neko za T40 duplaka ja vucem setvospremac 2.3 sa malo vise moticica sa jednim rotorom sa duplakom.Ali ide u cetvrtoj drugi prolaz prasinu pravi od zemlje.Moze on da povuce i 2.5 bez problema ali razlika izmedju trece i cetvrte je ogromna.Ja i tanjiram u trecoj pa drugi put ispravim tanjire pa kad opletem sa cetvrtom to je perverzija.Danas mi se odvije matica na pracni na lameli dobro nisam srusio zgradu pored njive,ja na kvacilo on ide ugasio sam ga u brzini na 2cm od zida.

- - - - - - - - - -

To ti je kao na svakom traktoru brate.Imas hod preko menjaca tj kad ide traktor ide i kardan kad stane traktor staje i kardan.Preko motora ti je znaci usaltas kardan i cim pustis kardansko kvacilo on obrce.Iskreno ja nikad nisam koristio kardan na mome rusu imam mali traktor za te poslove ali na T 40 imas kvacilo koje kad stisnes staje samo kardan a traktor ide i imas standardno odvajanje kvacila sa lamelom menjaca iliti kao na klasicnim traktorima kad stisnes kvacilo staje i kardan.Neka me ispravi neko ako gresim zaista nisam nista na kardan kacio.
ja sam kupio polovnu linijsku pumpu skino svoju rotacionu sve se uklopilo morao je ponovo uzubit sve sredio kad pumpa losa nema jacine da probije na dizne,i opet vratim rotacionu svoju

Pozdrav.planiram se baviti uzgojem svinja,a imam 9 hektara zemlje koja je ostala u nasledstvu,na kojoj cu sejati kukuruz,soju,itd..planiram uzeti sledece godine u zakup jos 10h zemljista za psenicu..sada me zanima vase misljenje koji traktor da uzmem? kakav je ovaj t40 bez prednje cuo sam da ima 46 konja to jeste da mu to pise na plocici motora? Da li moze orati kao rakovica i zavrsavati iste poslove kao ona ili kao drugi traktor od 60konja? ili pak da se razmisljam o duplaku jer mozda uzmem i neke sume za secu ako finansije vremenom dozvole? Cuo sam da on ima 60 konja i da je bas jaci od obicnog..izbor je pao na t40 jer sam cuo da je jaci od ostalih traktora tih snaga a pritom nije skup..sada me zanima vase misljenje sta je od toga istina,a sta nije? Mene iskreno udaljava od njega njegov izgled...predlozite mi i neki drugi traktor koji je po vama bolji.hvala
a izgled , udobnost mu stvarno nisu jace strane
pre t-40as ( prednja vuca ( imao sam imt 560 ,snaga,moc ide na ruku t-40.moja preporuka je prednja vuca,prosle gosine ne bih maltene nista uzorao da sam imao drugi traktor. po mome jaci je od 560

- - - - - - - - - -

Zašto si tanjirao kukuruzište sa tom malom tanjiračom? Mislim da ona tu nema šta da traži.

isto to sam radio posle berbe a za spremanje za sejanje psenice. bolje je ispalo

To je belarus 465, koliko se da videti na internetu, ima ih nekoliko na prodaju u Finskoj, Nemackoj... verovatno je pravljen za ta trzista.

Meni neizgleda lose, ima drugaciju hidrauliku od T-40 koliko vidim, tj drugaciji razvodnik. Ostalo sve izgleda isto, naravno sem limarije.

Nazad
Vrh