LTZ

Hvala kolege 90% bice t40 duplak...jos kada sam procitao sta je kolega izbacio u temi imt veceras,da bolje vuce silokombajn uzbrdo,po blatu i sa prikolicom nego imt 558 na ravnom i bez prikolice bas sam se prijatno iznenadio,doduse cuo sam ja jos mitova i legendi o tom t40,ali sam hteo da proverim to i ovde.. ispostavilo se da je tacno...nije mi bio problem da se nategnem za jos 1000-2000€ za drugi traktor u klasi od 60ks,ali zasto bi to radio ako za manje pare dobijem sposobniji traktor..neudobnost mi nije problem,nemam puno zemlje za obradjivanje,a ako prosirim dobice on drugu kabinu i vazdusno sediste,a drugom kabinom ce se popraviti i izgled koji me odvracao od njega.. a kakav mu je agregat,i ceo traktor po izdrzljivosti? Da mi ne presedne posle ta njegova snaga da mi svaki dan majstor visi u dvoristu?

Poslednja izmena:
Ja imam isto t40 bez prednje vuče.Ima snage dosta.Tih 46ks ništa ne znači on je realno po meni nekih 60ks.Vucem plug IMT 756.20vk sa njim drugom brzinom,troši mi oko 13-
14l po jutru u oranju.
Što se tiče tog majstorisanja oko njega nema mnogo ali uvek imaš ponešto da dotegnes namestiš,bar ako hoćeš da sve bude kako treba.

Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока

Moj je za 18 godina vlasnistva imao problem jedino sa reduktorom sporih brzina, u sporima nesmes vuci veliki teret a posebno ne orati kao sto smo mi radili. Ima dobro uskladjene brzine u brzom hodu, i ima ona caka 'rikverc-rikverc', kada se covek navikne na njega to je odlican traktor.

Ja imam isto t40 bez prednje vuče.Ima snage dosta.Tih 46ks ništa ne znači on je realno po meni nekih 60ks.Vucem plug IMT 756.20vk sa njim drugom brzinom,troši mi oko 13-
14l po jutru u oranju.
Što se tiče tog majstorisanja oko njega nema mnogo ali uvek imaš ponešto da dotegnes namestiš,bar ako hoćeš da sve bude kako treba.

Kolega videh negde u post-u da imas i 560,pa mi reci je t40 dosta slabiji od njega? Malo sam dosadan ali to vam je sada,moram istrazivati.. :)

Ma kakvi slabiji T40 duplak vuče isti plug kao 560 samo što 560 troši bar 3-4l više nafte po kj u transportu i blatu prednost na strani T40

Ma kakvi slabiji T40 duplak vuče isti plug kao 560 samo što 560 troši bar 3-4l više nafte po kj u transportu i blatu prednost na strani T40
U covece,to je super..verujem da to pricas iz iskustva,ali kolega "ltz t40"" rece da vuce spremac 2,2m,a kod nas 560 vuce 2,5m to mi nije jasno.iizvinjam se nisam video da je rec o duplaku...pa to je ok onda ali t40 duplak treba da se poredi sa 560 duplaka

12004015_1055084101203634_8135479491834063302_n.jpg

- - - - - - - - - -

evo moje 82-ke

- - - - - - - - - -

12065972_1055087104536667_6152188342198144666_n.jpg

- - - - - - - - - -

evo i ltz u mukama

Imao sam 560 prodat je prošle godine u novembru.
Znaš kako nije t40 bez dv mnogo slabiji od njega tu su negde.Imt je malo teži i ima finu hidrauliku koja mu dosta pomaže u oranju.Ipak po meni razlika u ceni je ogromna a ne zaostaje rus mnogo naspram njega.Losiji jeste malo ali toliko kolika je razlika u ceni ne.
Duplak je druga prica.Uvek bih pre duplaka t40 nego 560.I moj će za neko vreme da se menja za duplaka barem ako ne bude novaca za nešto bolje.

U covece,to je super..verujem da to pricas iz iskustva,ali kolega "ltz t40"" rece da vuce spremac 2,2m,a kod nas 560 vuce 2,5m to mi nije jasno.iizvinjam se nisam video da je rec o duplaku...pa to je ok onda ali t40 duplak treba da se poredi sa 560 duplaka

Možda čovek nema veći pa vuče taj što ima, ja sam vukao sa duplakom od 2,6m bez problema. Prednja vuča je jedinstvena samo kod njih , kad počnu zadnji da proklizavaju prednji točkovi uspore i šapa se nasloni i uzupči na zupčanike i prednji dobiju pogon

Hvala vam svima na savetima..kako vas smaram tako upravo smaram i tecu koji je dosao iz okoline smedereva,stariji covek,pre 20,ak godina bavio se sumarstvom imao zetora 5718 i 6245,a njegov kolega sa kojim je to radio imao t40 duplaka i rakovicu 65,drva su sekli na trupce,pa prodavali za gradju,a granje uzimali za pecenjaru koji je drzao taj njegov kolega,kaze sledece zetorima i rusom su izvukivali trupce a rakovica je vukla granje i kao da izvuce nekog ako zatreba,sa tim sto nije mogla ni sama proci gde prodju ova tri sa trupcima. A i kaze i ako su njegovi zetori da je rus dosta sposobniji od njih i da je bilo situacija gde je kacio oba zetora da izvuce manji trupac,a t40 je veci izvukivao sam..udavih vas ali hteo sam da podelim iskustvo sa vama.reseno je,koliko vec sutra-prekosutra krecem u potragu za dobrim duplakom.pozdrav

Vucem 2.2m spremac iz jednog jedinog razloga, radim neke zemlje koje imaju dobar uspon (pocetak telecke visoravni, tacno sama 'greda'), neradim puno zemlje, sve stignem spremiti. A i spremac voli brzinu, prvi prohod idem treca brzi, drugi prohod cetvrta brzi. Vukao sam jedno vreme spremac 2.7m ali mu je onda treca bila maksimum. Pored njega, radim sa drljacom 4m, i nju vuce bez problema.

Vuku kod nas sa duplacima 2.6m sa duplim valjcima bez problema. Inace u zadnjih 4-5 godina se u selu pojavilo jako puno cetrdesetki, pre je jako bila popularna rakovica, i maltene su svi zivi imali rakovice (ima ih i sada jako puno), ali je dosta njih preslo sa rakovice na T40 i to duplake.

Sve u svemu za te pare nema izdrzljivijeg i sposobnijeg traktora. Njegov najveci problem je neudobnost i buka, ali ko ne radi previse zemlje verujem da moze to da istrpi.

Mada, polako pocinju da me nerviraju cene njegovih delova, svaki put se iznova iznenadim, izduvna grana 11500 din, kuciste prednjih reduktora (golo) 80 e, razvodnik hidraulike blizu 20000 din, kompletan stub volana oko 450 e (samo cilindar i klip 25000). Uglavnom krupniji delovi bas kostaju, dok su sitni potrosni delovi prilicno jeftini, ali toliko i traju...

Inace sto se tice setvospremaca, problem predstavlja (prvi prohod) sto ima dosta uske gume i hoce dosta da tone, pogotovo na laksim,peskovitim zemljistima, samim tim je i motoru teze i mora brzinu manje. Ja sa kojim god setvospremacem da sam radio (2.2-2.9) prvi put uvek mora trecom, dok drugi put sa svakim radim cetvrtom. Cak mi se cini da bi u drugom prohodu sa manjim zahvatom mogao i brze od cetvrte,ali je razlika u brzini kretanja izmedju cetvrte i pete duplo, tako da je nemoguce. To im je po meni jedan veliki minus,da su ubacili jos jednu brzinu izmedju cetvrte i pete bio bi to pun pogodak.

Jos imam plan da ubacim rotacionu umesto linijske pumpe, kazu da bi trebao da malo manje trosi i da mozda dobije koju ks vise.

Ja ne znam gde ti nalaziš te cene tolike.Nov stub volana je 180-200e bar toliko su meni tražili.

Da li si siguran da je to cena za kompletan stub volana (cilindar,klip,ventili,osovina i stub)?Inace cena u poljomehanici u Subotici.

Kompletan samo da se namontira na traktor.Kod rusa u NS

petar moj ti je savjet ne mijenjaj linijsku pumpu
ja imam rotacionu jest jaci traktor al j osjetjiva pumpa ja hocu da stavim linijsku

Na T-40 sam ostao bezbroj puta bez goriva, zavrsavam njivu, nafta pri kraju, a traktor kad se nagne u levu stranu, a ima manje od 10L u rezervoaru vuce vazduh i gasi se. Samo ga malo duze zaverglas i pali, nema luftiranja nikakvog kod liniske pumpe, znaci totalo neosetljiva na vazduh. Dok kod vladimirca imam rotacionu, i tu bude belaja kad ostane bez goriva, mada se to nije desilo jako dugo.
Da dodam jos, kod mene je traktor 18 godina, naradio se za to vreme dosta, nikad nije nista dirano oko pumpe i dizni, nije bilo potrebe, a verujem da ni kod proslog vlasnika nije nista dirano. Redovno menjam ulje u pumpi, uvek izlazi samo ulje, nikad nisam video naftu, dok kod vladimirca kod kojeg je i remontovana pumpa, kad odvrnem da ispustim ulje iscuri prvo pola litre nafte... Necu da gresim dusu i on pali svaki put na zub i trosi kao upaljac, ali iz mog iskustva linijska pumpa je bolja.

Gledao par duplaka t40 i realno ne moze se dobar naci bez 3000-3500..e sada mi recite kakav to kardan ima,kazu ima preko menjaca i preko motora..koja je to razlika??

Nazad
Vrh