LTZ

Kod mene je na istom zemljištu 52 sa imt757.2 trošila manje 2-3 l/kj od t40 sa 756.2. Da li je do vozača, traktora, nafte, ili boš pumpe ne znam, ali tako je bilo jedne godine.

U oranju bi 52 trbala trositi manje od t40, jer je jaca i teza, a sto se potrosnje kod ostalih poslova tice mislim da je u prednosti T40, zbog manje snage motora.

Za 25 min. A sto se tice oglasa sta ti mogu reci sa dve mutne slike. Prva boja, nove zadnje gume, levi bocni reduktor curi. Ima kutiju za alat ispravnu i prednje blatobrane. To je kod vecine lomljeno. Ili je ovaj traktor malo radio, ili je dobro odrzavan. Mada opet dok se ne cuje i ne provoza nista nije sigurno.

Meni je prosto neverovatno da t40as vise potrosi od 52ke.
Ja ne znam do pre cca godinu dana moglo se naci mnogo t40 duplaka za 1500-1800e sada nema dobrog ispod 2700-2800

Moja iskustva su da T 40,u zavisnosti od stanja,trosi 5-7 litara goriva po radnom satu,da li sejao,da li orao ili isao u transport,gleda se samo broj radnih sati i nista drugo.
Traktor kao traktor uopste nije mali potrosac,ali nije bas za lake radove,jer je prilicno neokretan i na uskim i nepristupacnim parcelama to dosta podize potrosnju.

Ta potrosnja po radnom satu je najbolje objasnjenje,bar za mene.Zna se otprilike koliko za koji poso treba radnih sati i to je to.Nego ipak je to velika potrosnja za jednog vazdusara od oko 50ks.Na kraju krajeva sto kaze Bi Zeleni ni cene im nisu kao sto su bile nego su bas dobro otisle u vis.

Ja mislim da se ne isplati dati 3000-3200 za t40 za te pare mozda 300-400e vise se uzme lepa 82ka ili 577-578 bez prednje vuce.Za t40as po nekom mom misljenju u vrh glave 2500-2600e.
Dule mozda jeste manje krugova napravila ali je istu povrsinu uzorala kao i t40.

Potrosnja u transportu zavisi od podloge i tereta. Kad ide po blatnjavom i musavom potrosice 2x u odnosu na asfalt. Takodje svakih 500kg preko 5-6t mu dizu potrosnju za neki mali procenat, sve to maksimalne mase cca 10t + tara.

Ma to je normalno da potrosnja zavisi od mnogo faktora.Medjutim ja sam mislio posto je vazdusar od nekih 50-ak konjica da je dosta manji potrosac,a ono ispade trosi kao 82-ka.Znam da URSUS 355/360 trosi dosta manje u transportu,a i oranju,a oru sa istim plugom,2x12 ili 2x14.Za TD 55 A da i ne pricam,raspitao sam se kod coveka i po njegovoj prici kao upaljac,manje on potrosi nego C-355.Tako da sam razocaran sa potrosnjom T40.

Ja i dalje potpisujem da njegova potrosnja zavisi samo od broja napravljenih sati i nicega vise.Kad god sam bilo sta radio,uvek se ispostavilo da je to tu negde srazmerno broju radnih sati.U transportu nema velikog znacaja da li vuce 10 ili 5 tona,bitno je samo da li moze ici 6-om brzinom,naravno ako se vuce nesto bas tesko pa mora 5-om,potrosnja znacajno raste.
Isto tako u oranju je samo bitno da li moze ici prvom ili drugom i koliko okretanja ima,samo sto ovo nije rekla kazala:ppozdrav:
Kad se pominje jako mala potrosnja goriva kod drugih traktora u transportu,zivo me zanima da neko navede tacan podatak koliko je to (bez rekao komsija,tetka i tome sl...)?

Mala je razlika u potrošnji kod svih traktora ako su agregatirani spram svojih mogućnosti tj vučne moći ,u oranju na 30cm dubine skoro svi troše oko 30l/h , u istim uslovima orao sam i sa vladimircem pa sve do imt5360 (rus od 52 do 1221), u prevozu je isto tako vladimirac će povući 5-7 t ,a 1221 2,5 vagona i kad se podeli potrošnja po toni dođe na isto,inače prošle godine sam vukao sa vladimircem 5 t kukuruza 15 km ,a imt 540 8 t razlika u potrošnji 2l ( vlatko 4,5 a imt 6,5)nazad su išli prazni,i Petar je u pravu potrošnja se meri po radnom satu
2.jpg

Ja mislim da se ne isplati dati 3000-3200 za t40 za te pare mozda 300-400e vise se uzme lepa 82ka ili 577-578 bez prednje vuce.Za t40as po nekom mom misljenju u vrh glave 2500-2600e.
Dule mozda jeste manje krugova napravila ali je istu povrsinu uzorala kao i t40.
Generalno gledano za te pare t40 je skup plus 300-400, 82ka ili imt 577 bez prednje vuče je rupa bez dna ,tu je sve već skršeno ako nije onda je na izdisaju pa KO da proda traktor za te pare ako valja a ko se zalepi za njega sj**ose iz mesta,A sad šta reći nekad vreme izvršenja radova opravdava utrošak goriva.Ko potroši u oranju više od 15 lpo jutru ili25 po ha u normalnim uslovima neka se dobro zapita koji je uzrok dali traktorista ,plug ili traktor.pa neka sam izvlači pouku a potrošnja je tu na 10% gore dole od vrste traktora i zavisno dali je mašina opterećena kako treba da nije ni slaba ni prejaka za posao koji obavlja.

dali bih mogao da na sezdesetki stavim gume 18.4,38 bez da menjam felne i koje bi trebalo napred da stavim da bi parirale ovim zadnjim.

Nazad
Vrh