LTZ

Аголтц ал ти волиш ово блато Боже сачувај :osmeh:
:osmeh:heh vjeruj da ponekad uzivam u ovom ,al bude ponekad i slucajeeva samo da mi je izac .mada prosla godina je bila takva da slabo ko dan se nije uglavio u blato

- - - - - - - - - -

59076_487490691296314_1446648040_n.jpg

- - - - - - - - - -

evo jedna starija slika sa mojim starim i bivsim t-40

:osmeh: sta cu takvi tereni ja kad idem do novog sada po dijelove il u rumu gledam vi poceli sijat kukuruz ,a ja nemogu uc u parcelu ni da uzorem mokro

Ma to je normalno da potrosnja zavisi od mnogo faktora.Medjutim ja sam mislio posto je vazdusar od nekih 50-ak konjica da je dosta manji potrosac,a ono ispade trosi kao 82-ka.Znam da URSUS 355/360 trosi dosta manje u transportu,a i oranju,a oru sa istim plugom,2x12 ili 2x14.Za TD 55 A da i ne pricam,raspitao sam se kod coveka i po njegovoj prici kao upaljac,manje on potrosi nego C-355.Tako da sam razocaran sa potrosnjom T40.
Neznam za potrošnju t40, ali sam merio na svome c355 prvi put kad sam išao šogoru po drva i na 50km je popio slabih 10l plavog dizela. Uvjeti su bili idealni jer je celi transport bio po asvaltu, šuma je kraj puta! Gore sam išo prazan sa dvoosovinkom 5 pun gas za cca45min a dole nekih 1:30h sa cca 5,5metara bukve i hrasta uz konstantno šaltanje 3-4 retko 5 brzina jer ima dosta brda i dosta kočenja sa motorom. To sam samo tada merio i nikad posle!

Ursus 355 je 45ks ako ne gresim a T40 DV 58ks pa odatle i razlika a pritom je SSSR. Verujem da bi isti posao mogao uraditi sa 15l. A T40 bez prednje sa 47ks verovatno bi imao istu potrosnju kao tvoj 355.

Ursus je 42ks bar kod rodjaka tako pise na motoru ali mozda ima i drugih verzija snage. Komsija ima T40 i nikad ga nisam cuo da je preterano trosio .u oranju oko 25-26L po ha a ako je bas tesko do 30L kao ove godine. Jednom je samo kad je reparirao motor i pumpu trosio ko tenk da se nije moglo izmeriti ,ali je ponovo odradjena sa drugim elementima jer nije tip odgovarao i sad je takoreci neka normala. Kod rusa je jedino razlika ko ga opterecuje pun gas ili rad sa 2/3 obrtaja ili gasa. sa punim gasom se vecinom drasticno potrosnja podize jer regulatori su takvi a kod vecine su i vremesni.Kome mnogo trosi po meni bi trebao srediti pumpu i dizne i u tome je vecinom caka potrosnje

Meni na tablici od ursusa piše 43ks što je ispada da je u rangu 542 imt-a a pojede ga za doručak, ali da nejdem u off. Dok sam kupovao traktor prije 4g sam zagrizao za t40 jer su bili po ceni slični ali selo ko selo, odgovorili me jer u celom Međimurju postoje možda 2-3 i svi beže od njih zbog neznanja. Sledeči traktor je definitivno Mtz 52 ili 82 i to se nadam još ove godine doterati jer omjer uloženog i dobivenog je definitivno na strani ruskih traktora. Šta se tiče potrašnje kod t40, čitanjem foruma sam došao do zaključka da su upaljači ako uzmamo u obzir konjažu, težinu i poteznu moč. Usporedbe radi prijatelj ima 560 i veli da se ne usudi meriti potrošnju da ga ne strefi herc infarkt, na dan oranja sa 2*12 okretačem u ilovici dva puta mora tankat. E sad ako je lagao mene i ja lažem vas. :)

Tako mi je rekao,a sad istina il nije, neznam, ja sam sa tim 560radio svega 2 sata u životu dok sam ravnao dvorište sa gredom kod sebe i jedino mogu reč da ima snage i to je sve. Kao što je več i bilo kazano, dosta je nezahvalno pričat o potrošnji traktora jer ako je stroj pravilno agregatiran sa priključnim mašinama niti jedan nije prevelik potrošač!

Ako je sa rotacionom pumpom mnogo manje a sa linijskom bogami srce. Spram snage malo vise nego bi trebalo ali stari je to tip motora ko i na 558

znaci sa linijskom definitvno vise trosi .kod mene je rotaciona i zadovoljan sam sa potrosnjom
nego me buni sto je izgubio snagu nema mi snage kao nekad ,pa sam htio linijsku pumpu da mu ubacim mislio sam da nije do pumpe jest da radi na lozi ,dal mi je unistila pumpu sad kad naspem i dizela ista snaga nije kao prije 3 godine.a motor mu extra dobar pali uvijek ne trosi ulje .dal moze bit do ventila .mozda treba nastelovat il sta bimoglo da bude do cega izgubio je oko 5-6 ks .sto je vozio nomalno prije sad sa opterecenjem vozi i ima dima crna izbaci

Na lozak je malo tromiji motor ali je bolje po motor od ED -a . Moze se desiti da dizne zagarave pa pravi problem i trebalo bi prvenstveno njih pregledati i nastelovati. Rotaciona pumpa je osetljivija i kraceg veka od linijske i trazi cescu kontrolu i repariranje ali zato osetno manje trosi i startniji je dosta. Linijskoj jedina prednost je izdrzljivost i da proguta sve zivo bez problema. Za tvoj problem proveri filtere nafte ,vazduha obavezno, i filtercic na ulazu nafte u pumpu gde je onaj ventilcic.

Možda su ti novi delovi unutra u kabini samo nije slikana unutrašnjost da potencijalnog kupca dočeka faktor iznenađenja. :haha:

vica 022 nije mi poznat jaj mali filtercic jel mislis na onaj manji za fino preciscavanje sto ima malu casicu a stoji do velikok filtera .il ima jos neki drugi .
filtere saam promijenio .dvije rotacione pumpe promijenioi isto
provjerit cu dizne ,na koliko se one steluju .
dal moze bit do ventila stelovani su izduvni 30 usisni 25

Neznam iskreno koji ide pritisak u diznama jer sam imao u kompu katalog koji je krkan koji mi je sredjivao izbrisao ceo.Do dizni najverovatnije ,cak se moze desiti da na vrhu dizne zagarave toliko da nemoze izbaciti maglu nafte. obavezno dizne pretresi i to se cesce dosta radi negoli pumpa. nisam siguran dal u te pumpe ide ulje u regulator jer ako ga nema ili je nafta unutra regulator nemoze da radi kako treba.i pregledaj filter vazduha obavezno jer mnoge zezancije zbog njega zezaju ako je zastopan. loza je takva kakva je i prljava ali bolja opet od ED za pumpu. i sam je koristim vec dugo.Ventili nemaju toliku ulogu u samom radu i zezancijama ali nasteluj na pravi zazor jer sve po malo moze uticati. mozes pogledati da skines usisno izduvne grane i pogledaj pecurke ventila i kanale dal nema naslaga garezi jer to prilicno moze uticati na gubitak snage i to povelik. upravo sam na jednom vw imao taj problem

Dizne se steluju na 170 bari mislim.U Bos pumpu ide ulje i u prednje i u zadnje kuciste gde je osovinica za gas.Imas kontrolni sraf koji razvijes i dok na njega ne potekne ulje sipas.Sto se tice ventila upravo tako i treba da budu ustelovani.Uvek je izduvni ventil slobodniji tj na vecu cifru se steluje.

definitivno dizne otisle skroz majstor kaze kako je on mogo palit ,problem je sad nabavit 4 uloska za dizne juce bio vaser u rumi gdje sad kupit .

Nazad
Vrh