On ima kako su ga Rusi prekrstili pojacivac hidro volana. Nemozes ga motati u mestu ali cim krenes traktorom okrece se lagano.
Moze li malo objasnjenje za ovo podebljano?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
On ima kako su ga Rusi prekrstili pojacivac hidro volana. Nemozes ga motati u mestu ali cim krenes traktorom okrece se lagano.
Matke koje je godiste ovaj traktor,on ima novi tip prednjih felni rekao bih 1989-1992?
Moze li malo objasnjenje za ovo podebljano?
Uz odgovarajuci alat moze to da radi valjano,tj da se mote volan u mestu,a i hidraulika poluga da radi solidno(kod nas lepo dize sve masine,jedino kip za berac mora jaci gas kada je bunker pun)...razvodnik mora biti i tip-top stanju,kao i pumpa...To se odnosi na volan. Vecinu T40 DV koje sam vozio volan se nije mogao motati u mestu. Naravno i to se moze uraditi ukoliko se pojaca pritisak na podeonom ventilu, ali pitnje je koliko ce gumice na stozeru moci da izdrze taj pritisak a da ne procure. Takodje time se smanjuje pritisak na hidrauliku ili podizna moc traktora, mada se to i ne oseti toliko.
Kod mene recimo volan radi odlicno,primecujem samo da se malcice teze mota kada se ulje bas zagreje,ali i tada se moze motati u mestu.Pumpa bas nije sjajna,treba da se zameni,a i curi mi malo ulje na onoj povratnoj cevi hidraulike.
Trebalo bi zameniti gumice na kompletnom stubu,proveriti lezajeve,redovno podmazivati solje na prednjoj vuci (vrlo cesto zaribaju i odu ona dva lezajeva sa duplim kuglicama),pumpa da je ispravna,ulje odgovarajuce,redovno cistiti filter hidraulike i uz nastelovan pritisak na stubu mora se motati u mestu bez problema.
Sve u svemu,treba malo zasuci rukave,ali kada se uradi kvalitetno moze potrajati i to stvarno lepo radi,a najjcesce su problem lose gumice.
Hvala kolege, naravno da nije tajna samo traktor je plaćen 82 506 RSD.
Ma gde losi to tera kao ludo, samo sa normalnom upotrebom.
Ja koliko sam video ovde kod mene ljudi koji ih imaju samo se vozi
Komšija Ćiro , ima jedan T40 na prodaju kod tebe u blizini , u Melnici . Video pre neki dan u prolazu .
Ovako na oko izgleda solidno , zadnje gume dobre , neznam ko je ali vidjao sam taj traktor godinama u tom dvorištu.Pre nekoliko dana u prolazu videh okačena tabla da je na prodaju . To je u centru sela u Melnici.Uf neznam stvarno u taj kraj retko idem bas bas....