On ima kako su ga Rusi prekrstili pojacivac hidro volana. Nemozes ga motati u mestu ali cim krenes traktorom okrece se lagano.
Moze li malo objasnjenje za ovo podebljano?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
On ima kako su ga Rusi prekrstili pojacivac hidro volana. Nemozes ga motati u mestu ali cim krenes traktorom okrece se lagano.
Matke koje je godiste ovaj traktor,on ima novi tip prednjih felni rekao bih 1989-1992?
Moze li malo objasnjenje za ovo podebljano?
Uz odgovarajuci alat moze to da radi valjano,tj da se mote volan u mestu,a i hidraulika poluga da radi solidno(kod nas lepo dize sve masine,jedino kip za berac mora jaci gas kada je bunker pun)...razvodnik mora biti i tip-top stanju,kao i pumpa...To se odnosi na volan. Vecinu T40 DV koje sam vozio volan se nije mogao motati u mestu. Naravno i to se moze uraditi ukoliko se pojaca pritisak na podeonom ventilu, ali pitnje je koliko ce gumice na stozeru moci da izdrze taj pritisak a da ne procure. Takodje time se smanjuje pritisak na hidrauliku ili podizna moc traktora, mada se to i ne oseti toliko.
Kod mene recimo volan radi odlicno,primecujem samo da se malcice teze mota kada se ulje bas zagreje,ali i tada se moze motati u mestu.Pumpa bas nije sjajna,treba da se zameni,a i curi mi malo ulje na onoj povratnoj cevi hidraulike.
Trebalo bi zameniti gumice na kompletnom stubu,proveriti lezajeve,redovno podmazivati solje na prednjoj vuci (vrlo cesto zaribaju i odu ona dva lezajeva sa duplim kuglicama),pumpa da je ispravna,ulje odgovarajuce,redovno cistiti filter hidraulike i uz nastelovan pritisak na stubu mora se motati u mestu bez problema.
Sve u svemu,treba malo zasuci rukave,ali kada se uradi kvalitetno moze potrajati i to stvarno lepo radi,a najjcesce su problem lose gumice.
Hvala kolege, naravno da nije tajna samo traktor je plaćen 82 506 RSD.![]()
Ma gde losi to tera kao ludo, samo sa normalnom upotrebom.
Ja koliko sam video ovde kod mene ljudi koji ih imaju samo se vozi
Komšija Ćiro , ima jedan T40 na prodaju kod tebe u blizini , u Melnici . Video pre neki dan u prolazu .
Ovako na oko izgleda solidno , zadnje gume dobre , neznam ko je ali vidjao sam taj traktor godinama u tom dvorištu.Pre nekoliko dana u prolazu videh okačena tabla da je na prodaju . To je u centru sela u Melnici.Uf neznam stvarno u taj kraj retko idem bas bas....