Lovačka tema

Pre baš dosta godina naletim na najlonu na neki neobični mali ruski reflektor. Kad sam ga video u momentu zamislim da bih od njega mogao da napravim radno svetlo na traktor. Tad nije bilo LED farova, to je bilo pre ere svakojake povoljne kineske robe, a radni reflektori su tad uglavnom bili oni veliki compasti loptasti sa običnim sijalicama... Ovaj je em bio mali, em sa halogenom sijalicom, i sad se ne sećam više ali ne verujem ni da je bio nešto skup jer je kupljen od prodavca sa zemlje. Ja ga kupim i posle saznam da je to u stvari reflektor za montažu na pušku. U prvo vreme mi je bilo bez veze da ga onda kvarim i budžim na traktor (kad sam ga isprobavao bacao je bar 150-200 m jako uzan snop svetlosti (sa šrafićima može da se podešava da sijalica bude u fokusu), posle sam kupio obično radno svetlo (ono compasto, loptasto :haha: ), i ovaj reflektor ostane tako na polici sve ove godine. Nikad nisam bio lovac, ne znam ni da li je to dozvoljeno koristiti, ni koliko vredi, ali eto, to mi je bilo interesantno za ovu temu...

SWAROVSKI OPTIKA Z8i 2-16x50 NOVO NAJNOVIJI MODEL SWAROVSKI ... Cena: 2.984 € (cena nove u prodavnici)
moja cena: 4 ljubicaste i 2 zelene europske papirnate novcanice :D

Poslednja izmena:
Optika je vrh,nema sta,za mene jedino su bolji Leica,Kahles i Schmidt&Bender...Ali opet bi pre uzeo Pulsara Traila XP50(msm u planu je).

Fazana lovim sa sitnom sacmom. Desna cev 10 ili 12 ( 3 mm ili 2.5 mm ) a leva cev 8 ( 3.5 mm ) a zeca sa 8 i 6.

Bas sam danas kupio ovaj Cheddite koji do sada nisam koristio. Kakva su vam iskustva?

AKDMr6V.jpg

Pa lovci bre kakva će biti Italijanska lovna municija ,sam vrh bre,samo ako se uzme u obzir koliko ima sportista kod njih koji se bave trapom ,to su kontejneri praznih patrona na strelištima.

Jel ta municija 1050 bara razglavi puske ?Uglavno koristim belom,dobar metak.U pocetku i ja sam koristio pelagri,rc,fiochi...sve je to isto

Кажу да не шкоди овим нашим класичним сачмарама,али ја сам их већ неколико видео које су се раскантале због те муниције од 1050 бара.

Nazad
Vrh