LJubitelji tomosa , apn i drugi modeli

Talianu-ov je 2004.
Još uvek teenager....

- - - - - - - - - -

Rezonantni auspuh bi trebalo da povećava početnu snagu i krajnju brzinu zavisno od stanja motora od 10 do 15%, u odnosu na auspuh klasične konstrukcije kod 2T motora...

Talianu-ov je 2004.
Još uvek teenager....

- - - - - - - - - -

Rezonantni auspuh bi trebalo da povećava početnu snagu i krajnju brzinu zavisno od stanja motora od 10 do 15%, u odnosu na auspuh klasične konstrukcije kod 2T motora...
da, ali ne ovi laser sto se sad prodaju,oni nekadsnji lipnik ,to se vac moze nazvati rezonantni auspuh...

Imam još jedno pitanje,ovaj moj motorbicikl je stajao godina i sada kada ga vozim nekako mi je utisak da je lenj nije živahan na gasu.Nisam ranije vozio APN pa ne mogu oceniti da li je to normalno ili ne.

- - - - - - - - - -

Šta se dobije rezonantnim auspuhom?

Skinite stublinu i pogledajte karike na klipu znaju da zapeknu od stajanja i posle dok se ne ociste nece ni raditi svoj posao , kad vec skinete stublinu izvadite i klip i sa donje strane sa obicnom turpijom za metal skinite (skratite ) 3-4mm od duzine klipa pa posle javite dali je jos lenj .Tako sam ja uradio kad sam dobio motor od caleta bio je fabricki original i isao oko 70 km/h podamnom onda sam jos imao 78kg.

Na apn nema od gore usis u stublini sa jedne strane usis sa druge izduv , ako turpija klip gornju stranu onda povecava komoru za sagorevanje , zato treba donju gde su krilca jer onda brze dode do otvaranja kanala za izmenu gasova i posto je klip kraci samim tim se i kasnije zatvara bolja je izmena gasova jaci motor , od ta dva krilca sto su na donjem delu klipa treba skratiti za par mm.

Ma junior ili senior su mame ja sam pravio juniora ali indijski cilindar sranje tesko pa vratio apn.

Na apn nema od gore usis u stublini sa jedne strane usis sa druge izduv , ako turpija klip gornju stranu onda povecava komoru za sagorevanje , zato treba donju gde su krilca jer onda brze dode do otvaranja kanala za izmenu gasova i posto je klip kraci samim tim se i kasnije zatvara bolja je izmena gasova jaci motor , od ta dva krilca sto su na donjem delu klipa treba skratiti za par mm.

Klip kako stoji u cilindru ,gornju stramu oturpijati,tamo gde je usis,ni ja nisam mislio na celo klipa,ali koliko se secam,vecina klipova sto se sad prodaje,vec ima kraca ta krilca,nego klipovi,koje se fabricki montiraju.

Hoće da se nahvata kamenac u karburatoru-dizni posle dužeg stajanja, pa je motor "lenj", a nebi bilo loše i preštelovati paljenje.
Sa skraćivanjem klipa, se netreba igrati, jer ako se samo malkice pretera, klip ide u smeće, uostalo sa time se ne dobija mnogo.
Povećanje snage se rezonnantnim auspuhom je drastično, ako se uz to malo proširi ka napred i ispolira izduvni kanal. Naravno, pod rezonalom mislim na adekvatnu zapreminu, konuse i dužinu iste, a takvi su orginal auspuh od 15-tice, od BT-a, i ostali koji su ručno pravljeni-vareni po pravim specifikacijama, a ovi presovani su za k..., samo lepo izgledaju. Od dužine rezonale (meri se zajedno sa izduvnom granom) zavisi i na kom broju obrtaja će motor postizati najveću snagu, tako se onda može zavrteti na visoke obrtaje i preko 10000 ob/min :osmeh:.

Apencov fabricki klip je duzi od ostalih klipova koji se primenjuju na Tomosima pa je zato fabricki Apenac lenj. Ugradnjom bilo kog drugog klipa namenjenog za Tomosa i stavljanjem vece dizne, Apenac lako skoci sa 50 na 70km/h. Dalje rezona, pa jos malo skracenje usisnog pera na klipu pa poliranje izduva pa izbacivanje dihtunga na glavi pa karburator od T14 koji je za 1mm veceg precnika i Apenac lako ide preko 80.

Sto se tog glupog filtera tice na Apencu, ja ga posle pranja uvek malo nauljim motornim ulje ili dvotaktolom jer masnoca zadrzi malo prasine ali se lakse zaprlja. Posto Gorane imas Dellorto, ima da se kupi usisna lulica da izmestis karburator sa strane i da stavis filter vazduha po izboru. Ja sam uvek vozio sa original K&N filterom koji se ulji.

2m5jomt.jpg

Охоо цетара на апенца

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

Uh momci hvala za odgovore,Karburator sam doneo iz CH original,onaj što je bio na njemu čas radi ,čas trza pa se gasi pa jak ler pa slab i nisam mogao da ga dovedem u red.Išso je on nekako al ne kako mi se svidelo. Sad je to ok pali ko mina radi normalno na leru ,ide dobro ali mi neksko lenjav .Ja volum to malo poterat. 70 km bi bilo po mom ukusu:osmeh: A on lenština mislim po proceni do 40 u 4-toj dođe i ni makac dalje pravi penzionerski. Kad vidim ove frizirane na YT dobijem komplekse.

- - - - - - - - - -

Aco 80 chf sa dostavom na kućunu adresu mislim da je tačns cena 69.99 chf. Ja ga iskreno ne bi kupio ali me dece pitala šta bi za božić ja im rekao:haha:

Nazad
Vrh