Limarsko-Farbarski radovi

ne bih se složio komšo s tobom,evo primera koji sam osetio na svojoj koži...kad sam pre 4-5 god napravio pužni transporter znači nov lim,izbrisan,prešmirglan pa izbrisan nitro razređivačem,prešprican osnovnom,prematiran,2 sloja efekt plavog,prezimio napolju i sav isprobijao....nije se farba ljuštila ali probila rđa
može za trup traktora ali priključci koji stoje napolju više nikad ne bi njima farbao...

Znam komso sta te muci,to muci i mene.Novi limovi su jako loseg kvaliteta,farba sa njih spada brzo i brzo rdjaju,ako se dobro ne obrisu nitro razredjivacom ode mast u propast,ali dobro ti si sve dobro pripremio,to OK,jedini problem tu je sto je efekt lak jako jak i nagriza sloj metala ispod iako ima podlogu,to je zato da bi se vezao,zato i dobro veze ali samo su danasnji materijali problem.Naprimer ti dobro znas da su prekrupaci Bogatinci farbani Efekt lakom u zelenu boju,ja imam takav rashodovan koji mi stoji napolju 15 godina i jos nigde nije probio rdju.Gvozdje danasnje je katastrofa.Na gusu i sivim livovima je ok jer ti materijali teze rdjaju.

Da naglasim da Rakovica sa ranije slike nije videla garaze i farba je na njoj 14 godina.Gvozdje danasnje kuka za uljanim bojama koje ne nagrizaju povrsinski deo metala da bi dugotrajno trajala.

Imam pitanje, u pitanju je stara šasija od prikolice, korozija 90% skinuta sa čeličnom četkom i antirostom nekoliko puta, ima malo neravnina što je napravila korozija, pa me interesuje jer može na takvu podlogu da se nanese špricgit ili mora osnovna boja?

Man' se ti estetike... A ako bas hoces da se divani kad prodjes selom ofarbaj stranice akrilnom bojom i niko nece videti rupice na sasiji.

Resio da zastitim kamionsku prikolicu iznutra...brusilica,okrugla cetka,celicna cetka,smirgla i 8 litara farbe...rezultat-

Uploaded with ImageShack.us

Imam pitanje, u pitanju je stara šasija od prikolice, korozija 90% skinuta sa čeličnom četkom i antirostom nekoliko puta, ima malo neravnina što je napravila korozija, pa me interesuje jer može na takvu podlogu da se nanese špricgit ili mora osnovna boja?
prvo body epoxy a preko njega neki auto lak a ako uzmes akril jos bolje
http://www.dodaj.rs/?3V/uJ/47TJ9SX5/004.jpg
http://www.dodaj.rs/?3P/Dw/1Df8ZEci/007.jpg
nego,ajd da se malo falim sa mojim farbarskim umecem

danas farbam zetora. Kupio sam dve kile narucene farbe (sintetika 1600 din/kg),onaj razredjivac sto ide za tu vrstu farbe 0,5 litara, nitro razredjivac za osnovnu boju (samo za trup traktora). Za kabinu sam uzeo neku uljanu narandzastu, uljani razredjivac i osnovnu za to. Farbacu kompresorom i nadam se da cu se snaci jer ovo ipak radim prvi put. Traktor je skroz rastavljen i sastavljacu ga tek kada ofarbam sve delove (rezervoaqr,kabina,hauba,patos,poluge...)

Nazad
Vrh