Limarsko-Farbarski radovi

gde ima da se kupi i koja je cena za antiros ili antikorozin valjda se tako kaze-zove,pravim sumsku prikolicu pa hocu sasiju i glacinu da premazem sa tim posto sam rdju skinuo sa brusilicom i cetklom

Ako se dobro sećam uputstva žešće naslage korozije se ipak prvo odstrane četkom pa se onda nanosi antirost. S'obzirom da zicko nije napisao koliko jako je zardjana površina,možemo biti u pravu obojica....

hvala svima drugari na brzim odgovorima,da ne unosim zabunu ja sam svakako skinuo prvo brusilicom nije bilo bas puno ali nije bilo ni malo rdje tako da sam to uradio sad reko one sitne rupice da se ociste ako moze sa antirostom pa da udarim na farbanje,koliko bi mi antirosta trebalo za sasiju velicine 3x1,10 od u profila 16 i glavcinu od kamiona sa dobosima

nisam siguran.ali mislim da bi 2 litre trebalo da budu dovoljne.Sinisa,verovatno si u pravu,nisam dugo koristio antirost,ali bas danas pitao u farbari za cenu jer hocu da ocistim celicne felne za auto.

kad rece da trebas da farbas felne koji je postupak sa njima i antirostom a uzgred da pitam,koju bi mi farbu preporucili za farbanjecele prikolice felne bi u svetlo sivu,sasiju i glavcinu u crno ili u crvenu i stranice u zeleno npr.e sad hteo bih da to budu dugotrajnije,kvalitetnije boje da ne poblede posle godinu ili dve,i dali je potrebno prvo farbati spric gitom pa osnovna pa zavrsna

Felne pre montiranja guma ocistiti od rdje,sa antirostom i zicanom cetkom,najbolje onom loncastom sto ide na brusilicu,i ofarbati u zeljenu boju,farbom ili sprejom.I ja planiram da sredim prikolicu,mislim da cu raditi sa irkomovom bojom 3u1,ona je u sustini antirost,temeljna i zavrsna boja u jednom.za nju ide i poseban razredjivac,a postoji i odmascivac,po potrebi,druga solucija je boja za camce,o njoj ne znam mnogo,ali bi trebala da je kvalitetna.cena irkomove boje je oko 900 dinara za kanticu plus oko 150 din.za razredjivac.treba da ima na int.o njenim karakteristikama.

Savo ja sam pre 10-ak dana koristio antirost al 'beš mi sve nisam ni ja zapamtio.... :) I da,takodje mislim da je dve litre dovoljno. Mada ako uzmeš i tri neće se baciti. Uvek se nešto farbucka,zar ne? E sad što se tiče kvalitetnije farbe.... Najlošija je obična za metal i za drvo,bolja je sintetička a najbolja je akrilna. Cene su otprilike 500,1600,2400 za kg tj lit. (ne znam tačne cene a i nisu svuda iste....) Pošto je to šumska prikolica i verovatno ekstremni uslovi rada ti vidi šta ćeš. Al recimo ja bih radio stranice u akrilu a ostatak-sintetika... Inače za podlogu ne bih koristio špric git,ne vidim neku potrebu za njim,nego nitro osnovnu pa završnu.

hvala svima drugari na brzim odgovorima,da ne unosim zabunu ja sam svakako skinuo prvo brusilicom nije bilo bas puno ali nije bilo ni malo rdje tako da sam to uradio sad reko one sitne rupice da se ociste ako moze sa antirostom pa da udarim na farbanje,koliko bi mi antirosta trebalo za sasiju velicine 3x1,10 od u profila 16 i glavcinu od kamiona sa dobosima

2 l sasvim dovoljno mada nije zgorega uzeti i vise, jer ako ne potrosis tad sigurno neces baciti.

Jel ima neko sa foruma peskaru? Znam da ima Savoris neku pravljenu (naravno) u samo izradi.

Boga mi, lepo se razliva.
Jedno pitanje koje me muči. Što se tiče farbanja traktora i ostalih sitnih zezancija. Kako ići? smirglanje-osnovna-fino smirglanje-zavrsna ili smirglanje-spric git-fino smirglanje-zavrsna (to je u slučaju da nema gitovanja, peglanja i ostalih zezancija).
Znači - Šta je bolje, osnovna ili špric git?

Nazad
Vrh