Letovanje 2026🙂

Hteo sam od 01.09 ali agencija je imala termine od 25.08 ili od 05.09.
Razmišljao sam da sledeći put i mi odemo od 25 08 i tako zakačimo nekoliko vrelih dana .

Ma ne možeš uvek uklopiti.
Ja sam prošle godine išao početak jula Nei Pori i početak septembra Neos Marmaras. Po 10 dana.
Ovog leta Tripotamos (Sitonija), kraj avgusta (19.08. - 06.09.).
Mislim da je (ko može) najbolji termin imeđu 25. avgusta i 15. septembra.

Од почетка септембра цене смештаја су далеко повољније... А и гужве су мање мада је на Тасосу било много Румуна и мало мање Бугара... Још ако ухвати лепо време... ето среће...
Још на Грчким плажама нисам видео таласе ни налик као на Сињем мору...

Da li zna neko da li je u jesenjim mesecima toplije dole kod afričke obale. Egipat npr. U poređenju sa eto pomenutim Tsosom?

Ajde kad pričamo o drugim destinacijama da dodam još nešto .
Pre 10-ak dana slučajno u Limenasu na plaži upoznam jednog momka .
Nas troje se u vodi dobacivali ragbi loptom , njemu to bude zanimljivo i naravno pridruži se .
Dan po dan , postane to redovno , reč po reč , svako priča gde je letovao (i koliko je koštalo ) a on kaže da je najbolje prošao ( medeni mesec ) u Dominikanskoj republici .
Naravno to zadovoljstvo je bilo 1500 evra all in kluzive sa prevozom po osobi .
Još doda , ne mogu da razumem ljude , koji kao moja kuma dodju u Grčku , uplate skup hotel , puknu 2500-3000 evra a mogu za te pare da odu u onaj raj .
Svima bi kaže želeo da to doživite bar jednom u životu .
Sada ih je 4 pa to finansijski više nije u mogućnosti da isprati i bira jeftinije destinacije .
Stalno je hvalio tu priču i na moje pitanje baš pred rastanak ima li neka fotografija sa tih plaža ispostavi se da on ima yutub kanal na tu temu .
Naravno uvek je bilo koliko para toliko muzike i ako se već odvaja neka veća kinta onda zašto da ne .

Ako nije protiv pravila foruma evo adrese .

Da dodam , tamo se ide u januaru jer su tada temperature podnosljivih 35c

Poslednja izmena:
Da li zna neko da li je u jesenjim mesecima toplije dole kod afričke obale. Egipat npr. U poređenju sa eto pomenutim Tsosom?
Египат је топао увек, у Хургади сам био баш крајем септембра топло је баш. У Александрији је већ другачије, мада сам тамо био само један дан, некако тмурно а на обали ветровито.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Ajde kad pričamo o drugim destinacijama da dodam još nešto .
Pre 10-ak dana slučajno u Limenasu na plaži upoznam jednog momka .
Nas troje se u vodi dobacivali ragbi loptom , njemu to bude zanimljivo i naravno pridruži se .
Dan po dan , postane to redovno , reč po reč , svako priča gde je letovao (i koliko je koštalo ) a on kaže da je najbolje prošao ( medeni mesec ) u Dominikanskoj republici .
Naravno to zadovoljstvo je bilo 1500 evra all in kluzive sa prevozom po osobi .
Još doda , ne mogu da razumem ljude , koji kao moja kuma dodju u Grčku , uplate skup hotel , puknu 2500-3000 evra a mogu za te pare da odu u onaj raj .
Svima bi kaže želeo da to doživite bar jednom u životu .
Sada ih je 4 pa to finansijski više nije u mogućnosti da isprati i bira jeftinije destinacije .
Stalno je hvalio tu priču i na moje pitanje baš pred rastanak ima li neka fotografija sa tih plaža ispostavi se da on ima yutub kanal na tu temu .
Naravno uvek je bilo koliko para toliko muzike i ako se već odvaja neka veća kinta onda zašto da ne .

Ako nije protiv pravila foruma evo adrese .

Da dodam , tamo se ide u januaru jer su tada temperature podnosljivih 35c

Iskreno ovoko nešto mi je ideja. Na zimu da odem negde de je leto. Nije ni to više toliko preskupo. A nisam godinama išao nigde tako da sam zaslužio nešto malo bolje. :)

Jedino sa ovom Dominikansokm Republikom gledajući video gde oni objašnjavaju kako im je bilo pominju rezort i kako su ljudi tamo ekstar raspoloženi, nasmejani, ljubazni itd., ali kad se izađe iz rezorta onda baš i nisu . Pa naravno kad su ovi unutra plaćeni da budu takvi.
Meni lično jako smeta kad primetim da su konobari i sl. preterano ljubazni i druželjubivi, naravno u 90% slučajeva to je sve toliku usiljeno i izveštačeno da bukvalni imam transver blama. Mislim naravno niko ne voli neljubazne konobare, ali ja npr. ne volim kada odu u drugu krajnost i to se bukvalno oseti na koži. Najnormalnija ljubaznost i po neki osmeh je sasvim dovljno.

Isto ne volim taj koncept odmarališta gde si ti manej više ograničen na to što ti agencija nudi. Znači kad bih otišao u neku daleku zemlju ko što je Dominikana vole bih da je malo upaznam i onakvu kakva stvarno jeste. Sirovu, a ne našminkanu i nasmejanu za turiste.

I meni je taj rezort čudno zvučao a onda mi je on objasnio da je to u stvari ograđeni kompleks par ili više hotela gde imaš bukvalno sve .........
E sad , postoje izleti koje organizuje hotel i to se dodatno plaća .
Te iste izlete organizuju i privatnici van rezorta , oni su duplo jeftiniji ( od 60-100e po osobi ) i vrede svaku paru .
U konačnom zbiru takvo letovanje izadje prilično više od početne cene .
Oni su iskoristili momenat pa su posle svadbe sa prikupljenim novcem otišli na svadbeni put i tako sada imaju uspomenu za čitav život .
Zanimljivo , po povratku na neki od aerodroma u Nemačkoj svi u avionu bili u kratkim pantalonama i majicama a napolju pola metra snega . . .

Nazad
Vrh