U početku sam išao preko Lefkade (Nidri) tada, sada su vratili polasske iz Vasilikija), dok me nisu gospoda iz "Kaptain Aristidis" ispalila i nisu blagovremeno javili mejlom da neće održati poslednji polazak, pa smo tu noć prespavali u kolima,jer smo vilu na Kefaloniji otkazali dan pre toga,Od tada idem preko Kilinija i putujem sa "Levante feries" kao gospodin...jeste i duže i skuplje, ali komfor, ozbiljnost i veličina broda je presudila.Od Smedereva do Kilinija imam nešto manje 1000km, i sa 3 kraće pauze stižem bez većih problema...Krenem oko 17h u Kilini stižem za prvi jutarnji koji je u 7.15h.Naravno da treba ukalkulisati +1 sat grčkog vremena i gužve na granicama kojih tradicionalno (jedan od razloga zašto idemo sredinom juna) nema.Ako ih i bude, onda idem na granični prelaz Medžitlija/Niki, koji je i bliži kasnije kada se krene prema Janjini (izađe se na A2 kod Kozanija).
Ove godine napravio sam i ne tako slavan i preporučljiv rekord....Krenuo sa Kefalonije brodom u 19.20, stigao u Smederevo oko 08h izjutra...otišao do sela da isprskam lozu i pokosim dvorište...I pridveče oko 17h krenuo za Austriju.Stigao oko 02.30 izjutra...sve to bez spavanja.Nikako nije preporučljivo toliko voziti bez odmora...ja sam i navikao jer sam često na relaciji SRB - A, ali ovo je bilo previše (1700km)...čak i moje opravdanje da je moralo zbog posla ne stoji....umor za volanom je tihi ubica!
Ove godine napravio sam i ne tako slavan i preporučljiv rekord....Krenuo sa Kefalonije brodom u 19.20, stigao u Smederevo oko 08h izjutra...otišao do sela da isprskam lozu i pokosim dvorište...I pridveče oko 17h krenuo za Austriju.Stigao oko 02.30 izjutra...sve to bez spavanja.Nikako nije preporučljivo toliko voziti bez odmora...ja sam i navikao jer sam često na relaciji SRB - A, ali ovo je bilo previše (1700km)...čak i moje opravdanje da je moralo zbog posla ne stoji....umor za volanom je tihi ubica!