Leska - opšta tema

Djole svaka cast vidim da je mukotrpan posao u toku , to je nagde kraj kanala ?

Djole da li ste stubovi sami izlivali ili ste kupovali? Koliko vas je izasao komad? Koje su dimenzije? :ppozdrav:

Odlicno izgleda. Jedini razlog sto sam ih ja izbegao je sto se lome u slucaju da ih komsija zakaci.

telnett
Da,ali onu sumu sto vidis nije kanal,nego izletiste Sikara(Lazin breg..)

- - - - - - - - - -
bojcetic
Stubovi su plasticni....PVC...

Poslednja izmena:
@djole 71

Lepo izgleda , svaka čast. Koliko je tvrda ta plastika ,zbog natezanja žice ? I kako planiraš kosnike da staviš na takvim stubovima ? Na slici se ne vide .

Kada se zavrsi postavljanje stubova,stavljaju se kosnici na svakih 25m,ili 10-i stub,pa zica,.....
Juce radjeno trasiranje (kako oni kazu upucavanje redova) i zabelezavanje gde ce se busiti rupe....Odusevio sam se kako ljudi rade...
Napomenuo sam da je to bratovo u ranijim postovima......
Ogradjivanje vrsi jedna firma,a sadnju druga(ozbiljnija:osmeh:)
Slika trasiranja..
img20121104151417.jpg
[/IMG]
img20121104151556.jpg
[/IMG]

Koliko cete posaditi lesnika na ovoj parceli kolega Djole71 ?
Koliko je povrsina ove parcele?
Preporucio bih ti i malo struje da propustis kroz zice,za svaki slucaj... Da oteras slucajne prolaznike. ::namigivanje::

@stanicu

Pa posle da bude kao u Mrtav Ladan : Je li Milunka jel me ti nagovori da turim struju u žice , turim ti ga ma....

@stanicu

Pa posle da bude kao u Mrtav Ladan : Je li Milunka jel me ti nagovori da turim struju u žice , turim ti ga ma....
Hahahaha... :ppozdrav:
Iz iskustva sam to predlozio,mada ja nisam ogradio time,vec sam posle toga sto sam video (ukradeno prvo 5 posle 15 sadnica) posetio jedne noci sa ekipom njivu-vinograd-lesnikarnik (kako god vam vise odgovara) da sacekamo slucajne prolaznike. Mi smo malo sdeli,divanili,popili koje pivce i rakijicu,a onda su slucajno i oni hteli da nam se prikljuce,pa smo morali da im stavimo do znanja da ovaj put nece biti po njihovom,od tad ih na njivi nisam primecivao ::namigivanje:: ,jedino po nekad u prolazu,ali na njivi ne. Da vidis kako mi se sad lepo jave ::namigivanje::

Ovo sto se vidi nije ograda-zica,nego kanapi od ovih sto su trasirali.Izvlacen je pravougaonik,posto krajevi njive idu u kosine....Povrsina je 7kj. planira se da se zasadi oko 2300 stabala,sistem sadnje piramida......

Fin broj sadnica,nema sta...
Daj Boze da sve bude kako treba pa da bude i fine racunice!

Postovani @Djole71
Ovo sve izgleda profi i prelepo videti..itd..Zelim ti uspeh,od srca.Interesuje me nadmorska visina na kojoj se nalazi parcela.Ja imam nesto slicno ,ali manje, na 193m nad morem, u srcu Sumadije,oko Race Kragujevacke.Imam parcelu oko 35 ari nemam lesku...to sam hteo da kazem !!

S postovanjem Misa

Poslednja izmena:
@dfiskal
Postovani Miso u ranijim postovima sam naveo da ovo nije moje nego bratovo.Koja je nadmorska visina ne znam trenutno,ali ako te interesuje videcemo...:ppozdrav:.

pozdrav damire
u jesen mozes podjubriti sa n-p-k djubrivom i to 8-16-24 i to nekih 200 do 300 grama po stablu posto je mlad zasad a za polivanje CUPROXAT ili FUNGURAN ali obavezno kad opadne sav list ili bar2/3 lista

Koje sorte si zasadio Sale?

- - - - - - - - - -

Imam zasadjeno 900 stabala na 2 ha i planiram da zasadim jos 2000 žbunova na 3 ha.
U ovaj projekat ulazim pripremljen na dugo cekanje kada je rod leske u pitanju,i tu nema mesta za kukanje.

Zasad stablašica je star 1 godinu. U julu sam posadio lubenicu izmedju redova ,imao sam redovno zalivanje i zadovoljan sam rodom lubenice.
Planiram i 2013 da stavim lubenicu .

- - - - - - - - - -

pokušavam da postavim fotofrafiju...

- - - - - - - - - -

fotografiju,ali neide...

I ja sam imao 4 godine lubenice i kupus i krastsvce izmedju i jedan poznanik je izmedju tresanja isto radio lubenice i to je dobra varijanta da se uzme koji dinar dok se ceka rod.

Nazad
Vrh