vlado.maxim
Novajlija
Koja je sorta i koji je prinos po grmu?
Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koja je sorta i koji je prinos po grmu?
Verovatno u ljusci. Ali kakav je kvalitet u odnosu na naš lešnik. Drugo cena jezgre je po marketima ostalo isto pa čak i više u odnosu na prošlu godinu.ove godine cena 1,40 € u Tursku
Sent from my GT-S7390 using Tapatalk
Sorta je tonda djentila dela lange a prinos ce se videti kada se potovari u dzakove.Obecava.Koja je sorta i koji je prinos po grmu?
Planiram da zasadim 1ha na imanju u Pljevljima na 1100m, planinska klima. Koju sortu bi mi preporučili? Kalem na mečiju lijesku ili grm?Sorta je tonda djentila dela lange a prinos ce se videti kada se potovari u dzakove.Obecava.
Ja sam uvek za langu, pogotovo sto se u Italiji na tim visinama ona i sadi.Planiram da zasadim 1ha na imanju u Pljevljima na 1100m, planinska klima. Koju sortu bi mi preporučili? Kalem na mečiju lijesku ili grm?
Tiki tih 20gr ide posle berbe kada padne 50% lista a 30gr kada je 100%. Pozdrav i hvala.Ja sam uvek za langu, pogotovo sto se u Italiji na tim visinama ona i sadi.
Evo ti jedan zanimljiv zapis pa ako imas nekoga da ti jos malo prevede,odlicno.
https://www.youtube.com/watch?v=cTzgNGF41tc&t=846s
Stvarni ,sada bi ti bilo dovoljno 20gr na 10l ,po opadanju lisca mozes ici i sa 30 gr.
Yiipi, ajd molim te posalji link gde moze da sa prati cena lesnika na berzi. HvalaCena je na berzi na dan 31.8.2017. u Turskoj od 2.09€ do 2.58€ po kg u ljusci.
Poslato sa HUAWEI CUN-L01 uz pomoć Tapatoka
Poselao nekoliko lesnika. I svi su se pimili. Sada me zanima hoce li biti kao roditelj?
Ja imam kod mene po vocnjaku belu detelinu i picim kosilicom po njoj i izgleda super... Jako se siri na sve strane i suzbija druge trave i korove, drzi vlagu u zemljistu, ne raste visoko tako da i ako iz nekog razloga ne mozete cesto ta kosite nece vas sacekati šuma za mesec dana, itd...
E sad, jedna po meni losija strana bele deteline jeste da skoro pa cele godine od kad prvi put procveta ima dosta pcela po njoj! Da ne kazem rojevi, ali umeju da upadnu i u patiku, a o hodanju u papucama/sandalama nema razgovora! Isto tako ove godine s'obzirom na sušu i jako sunce vidim da se sva osusila sem u onim zasenjenim delovima... Mada, svake godine tako pa u prolece bukne gušća nego sto je bila...
Ja se izvinjavam za , ali htedoh da odgovorim kolegi
Ali ajde da ne bude skroz off-topic, kako se krecu prosecne cene za jezgro kod nas ako bi se uzimalo do 100kilograma?