Leopard i IMT plugovi

Da uzimam od njega dijelove povoljan i dosta bolji dijelovi.

Bobo treba mi ručka i lepeza za štelovanje pluga od IMTa. Ako imaš pod rukom javi. Lakše je poslati u HR.

Sent from my XT1092 using Tapatalk

Gde mogu naći ovo od IMT točka original , da ga ne pravim
Photo0542.jpg
Photo0543.jpg

Plug složen rupe nisu padale nijedna .
Bušene nove radnici od 756 samo oštreci plamen.
Drugi plug sad još samo deflektore ubacit

Jel to 754 ili 756.25? Kod mene na 756.25 su pasovale dve a treću sam morao bušiti, nešto je niža a raonike sam uzimao od hephaistos zelenka.

754 jedva izbusio rupe tvrdo ko vrag .
Nijedna nije pasala al sad me zanima kako ce radit za koji dan ce ici orat
ovo su plamen samo ostreci

@577, rupe si pomerio za jedno mesto u nazad, tako da ti je treci sraf tamo gde ide cetvrti kada se na glavu stavlja veci raonik, jer mogu i na 14'' ove glave. Zato mi na 12'' plugovima nemamo ovo parce flaha koje si ti ubacio i njime spojio dasku i raonik, vec samo sraf koji zatvara rupu.
http://www.hudjik.com/delovi-za-masine/raonik-imt-754-s/

Jednostavno je s ovima tako moralo biti druge nisam imao za kupit a ovi su bili jedini bolji.
sad proba pa jos deflektore ubacit ako bude dobar mozda ga obojamo.
e nez s starim nozevima bome 560 ga osjeti sad cu vidit s novima

Sve dublje od 25cm ovaj plug DRASTICNO povecava otpor u vuci. Na dosta tih plugova koje su vukli veci traktori su daske popucale jer daska ne moze "progutati" vise zemlje ispod sebe. Ja npr za psenicu orem oko 20cm dubine i 539 je brzi u oranju sa 754 nego 549 s 2x12" vogel

Moze biti ja sam ga na 30 zapalio.
ali bilo je suho a i planiram dublje orat s njime sad je i dobio na visini radi nozeva

To nije plug za 30cm oranja kao ni jedan zahvata 12". Kako ocekujes da dobro okrece zemlju kad brazda vadi u dubinu jednako koliko i u sirinu? U nekim rahlijim tlima to ide ali u malo masnijoj zemlji bude problema jer kazem, povecava se otpor vuce drasticno.

Nemam potrebe za nikoji usjev orati tako duboko. Naj dublje sto idem je kad nastimam tocak na 25 a on jos propadne 1-2cm u zemlju i to mu je sto mu je. Svaka glava na svakom plugu je dizajnirana da naj bolje radi pri odredjenoj brzini i dubini oranja i dizajnirana je za odredjeni tip zemljista. Univerzalna daska ne postoji kao ni univerzalna dubina rada.

Ja s 14" zahvata u uradjenoj zemlji nikad dublje od 25-27 ne idem, jedino kad uzmem zemlju u zakup pa prve godine volim malo produbiti al 14" to guta bez brige. Za 12" je to velik zalogaj bez obzira na marku pluga a vi pisite sto god hocete.

To nije plug za 30cm oranja kao ni jedan zahvata 12". Kako ocekujes da dobro okrece zemlju kad brazda vadi u dubinu jednako koliko i u sirinu? U nekim rahlijim tlima to ide ali u malo masnijoj zemlji bude problema jer kazem, povecava se otpor vuce drasticno.

Kod mene je uemlja dosta dobra imam jednu tesku ice to do 30 bez brige .
mozda u kukuruzistu nece.
gdje je krumpir bio ice ljepo sad plug ima visinu s ovim nozevima 30 cm ako ne i vise zaboravio sam
obicno orem sve u jesen tako da mora dublje a pogotovo za krumpir i povrce

Nazad
Vrh