Bećarina pusta
Član
@ Bobo
Hvala i tebi na trudu.
Koljena i jesu naštelovana suprotno jedno drugom. Sad sam izlazio van i gledao ručku i stoji prema naprjed 3 zuba do kraja a koljena su okomita pod 90 a kad stavim ručku na sredinu onda je ljevo malo nazad a desno malo naprijed. U oranju je cca i vodoravan i okomit a ipak vuče u neorano jer kad ga dižem na kraju bježi u desno - znači da je u oranju bio u ljevo. Ubacivao sam prsa daske i malo su starija od plazova pa je možda to neki razlog? Jel ti misliš da osovina plug ne mora biti paralelna s traktorom?
Sljedeće oranje probam s ručkom na sredini (desno koljeno naprijed, lijevo nazad) Mada sam izlazio sigurno 200 puta i probavao sve kombinacije.
I to doprinosi tvom problemu. Nije dobro kad su prsa starija od plazova. Ja bi to poravno brusilicom na mjeru. Poslušaj dukeja i probaj napravit kako ti je opisao, dakle pomaknit osovinu malo u stranu. I crtalo bi trebalo (kako plug sad stoji) za "prst" pomaknit u neorano, bila bi ti čistija brazda.
Što se tiče 757.30, malo se šalim, plug (kako stvari sad stoje) nije za prodaju. Malo OFF-a. Ima jedan dobar Lemken Opal 090 2+1 (ko što sam ja imao), sa pretplužnjacima i punim daskama i za prodaju je. Rusu bi lego aman taman.