Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jesi li probao da skratis navojno vreteno,tu stelujes dubinu prve brazde?!De i mene nasavjetujte imam traktor JOHSN DEERE 5303 55ks razmak zadnji točkova 105 cm i plug 756 12 coli visoki klirens al mi se dešava da mi je prva brazda uvjek veća.Pomijero sam ga i lijevo i desno al nije to to u mekoti i nekako al u ledini zlo.Koji bi plug meni najbolje paso
koje vreteno jel na traktoruJesi li probao da skratis navojno vreteno,tu stelujes dubinu prve brazde?!
misliš na toplinger nije upitanju dubina nego širina brazdeJesi li probao da skratis navojno vreteno,tu stelujes dubinu prve brazde?!
Motanje lijeve podizne poluge traktora objasnjavam lose podesenim koljenima na osovini pluga. Naime, kad desna poluga vuce plug, vrsi silu na desno koljeno pluga i pokusava osovinu pluga okrenuti prema nazad (sto zupci na polugi za stelanje onemogucavaju). Tu je zadatak lijeve traktorske poluge da da otpor "uvijenju osovine" na taj nacin da djeluje na lijevo koljeno pluga koje je tocno suprotno postavljeno u odnosu na desno koljeno. Posto koljena nisu postavljena nasuprot jedno drugom, desava se neka razlika medju silama koju pojacava i podesenje pluga koje nastoji "odbrazditi" plug, a osovina pluga to ne dopusta jer je njena geometrija losa. Samim time se plug pokusavajuci se vratiti u ravninu, kida lijevo koljeno, ili savija lijevu polugu (desno ne moze uvinuti ni pokidati, jer desna poluga u ovom slucaju vuce plug) dok lijevo koljeno vrsi silu na lijevu polugu i na taj nacin se poluga mota i dogadja se kvar.