Momci, imam jedno pitanje...
Mene zanima, da li IMT 577 (bez prednjeg pogona) moze orati s IMT 3x10" plugom, na mojoj zemlji gdje 549 DV ore s 2x12". S tim da na 549 iskljucim prednji pogon i postoji malo vece proklizavanje, ali ga nosi sasvim OK, no posto imam prednji pogon, stalno je u oranju ukljucen, pa nema veze. Gledam sad neki 577 DeLuxe s zadnjim gumama 16 ili 18" ne vidi se sa slika... kako bi se takve guma ponasale u oranju s 3x10" plugom, ako bi to 577 i mogao povuci.
Gledam kako ljudi s takvim traktorima oru s 2x14" i da se traktor s takvim plugom igra, pa vjerujem da bi i 3x10" nosio bez problema, pogotovo od kako sam vidio kako se lakse ore kad se pod lemes podbaci komad zeljeza da im se smanji kut "napada".
Dakle, prvi problem je gazanje oranja sa sirokim gumama, a drugi problem je snaga traktora da vuce takav plug do dubine 25-30cm MAX.
Sto vi mislite o ovakvoj kombinaciji, da li bi to moglo tako raditi?
Odmah da vas preteknem u pitanjima sta fali 2x14"?
problem je taj sto za cjenu jednog lemesa za 757 obicnog koji se pokiva, ja za 755-756 kupim 3 komada samoostreca komplet sa sarafima i maticama. Brazde su kod trobraznjaka manje i ne treba za njim tanjurati moju laku zemlju, pa bi tu sjetvospremac mogao odraditi bolji posao.