topalovic
Moderator
danas sam na jednom stovaristu video FOP - Vogel plug sa dve braze i kada sam pitao za cenu iznenadio sam.Cena je oko 55000 din. dali je moguce inace plugovi su kao sto je bobo gore okacio.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bobo, druze, samoostreci raonici sa klinom za VN kostaju 4000 din za dasku UN400, znaci ~ 45 eura.Bobo je napisao(la):Evo, posto nisam pronasao kabal od fotoaparata, danas otisao i usput poslikao FOP - Vogel plug.
Plug je napravljen od IMT rame, i Vogel pluznog tijela. Celo daske je promjenjivo, a sama daska se moze zakosavati po zelji spanerom sa zadnje strane.
Na prvoj seriji plugova je pisalo FOP - powered by Vogel Noot i to je bilo i na rami naljepito, a i na plociti. Sad na plocici pise samo Vogel Noot - made in Serbia a FOP se nigdje ne spominje.
Razocarala me cinjenica da na ovaj plug ne pasu IMT raonici, vec samo original njegovi. Sad cekam da saznam cjenu takvih raonika da znam dal da se nadam ovakvom plugu, ili standardnom IMT, jer necu davati 50€za raonik, nije me pamet ostavila.
Bobo ,plug fop -vogel sto sam video da je jedan decko iz sela kupio nelici na ovog.Onaj je kao 757 .Daske su frankove i nemaju promenljiv pocetak,raonici nemaju ovo ojacanje vec su iscela i spicasti.Rupe gde se sastavljaju ploce za ram pluga su veceg promera nego sraf .Morali su da ubacuju neke stel limove i gvozdene kajle da bi ga ucvrstili kako bi mogao da radi.Bobo je napisao(la):Evo, posto nisam pronasao kabal od fotoaparata, danas otisao i usput poslikao FOP - Vogel plug.
Plug je napravljen od IMT rame, i Vogel pluznog tijela. Celo daske je promjenjivo, a sama daska se moze zakosavati po zelji spanerom sa zadnje strane.
Na prvoj seriji plugova je pisalo FOP - powered by Vogel Noot i to je bilo i na rami naljepito, a i na plociti. Sad na plocici pise samo Vogel Noot - made in Serbia a FOP se nigdje ne spominje.
Razocarala me cinjenica da na ovaj plug ne pasu IMT raonici, vec samo original njegovi. Sad cekam da saznam cjenu takvih raonika da znam dal da se nadam ovakvom plugu, ili standardnom IMT, jer necu davati 50€za raonik, nije me pamet ostavila.
Bobo je napisao(la):Kiraj, kako sam ti i na PM objasnio, al cu napisati i ovdje da i drugi vide. 755 i 756 su dobili vogel daske, dok 757 i veci nisu mjenjani nista, samo su dobili powered by Vogel Noot naljepnicu i to je to.
Na IMT plugovima raonici stoje dosta okomito s obzirom na zemlju, pa raonik kida zemlju vise kao ralice, nego da ju odsjeca, dok ovi 755 i 756 plugovi s vogel pluznim glavama imaju raonike postavljene polegnutije i samim time je ovakav plug lakse vuci. Imam u planu kupiti bas ovaj plug koji sam slikao jer mi se svidio jako puno.
Sto se raonika tice, lako se na plugu probuse nove rupe na kopje mogu staviti IMT raonik i problem rijesen. Raonik kao takav oblikom i velicinom pase na plug, a problem je samo u rupama za montazu.
Dragan18 je napisao(la):mozda nisi trebao to da radis , bolje da si kupio Vogela
Molio bih Kikija da mi da dodatna objašnjenja za gore navedene prepravke:~Kiki~ je napisao(la):Ja sam se prošle godine žalio na forumu da imam problem sa IMT 610-07 . Zabadao se , teško vukao , nemiran u radu , kosa vuča . Već sam bio spreman prodati ga , ali mi bilo žao jer je VK . Pa sam rešio da ga prepravim !
1.Noge sam mu isrivio za 15 stepeni (prema napred tj. na toj dužini za 16mm)
2.Dasku sam dodatno našpanovo prema nazad tj. više je otvorio .
3.Prednju gredu gde se kači toplig zamenuo sa cevi 70x70 koja je do tada bila fi45 .
4.Umesto klina na ručici za zakretanje osovine prepravio , na novi tip IMT plugova .
Plug se posle ovih prepravki ne može prepoznati , ravno dno brazde kao i zid brazde , lako i "mirno" se vuče , nema izražene kose vuče .
Malo sam se plašio kako će ići u zemlju , ali i to je ok zahvaljujući klinovima na raoniku .
I da kucnem o drvo sve funkcioniše puno bolje .
5.Treba da se ubaci uložak u daskama (ili da se zamenu daske) i da se zamenu plazovi .
6.I naravno ako zasluži sledeće godine će da padne jedno farbanje .
~Kiki~ je napisao(la):Da li ti je peta paralelna sa podlogom ili je zadnji kraj višlji ?