Legalizacija objekata

Ja pizdim jer je sistem ne sređen. Otac i majka su uredno dobili zemlju za gradnju. Imam ugovor iz 85. U katastru se parcela nekako i dalje vodi kao njiva. Kuća nije zavedena što je krivica mog oca jer kada je ranije hteo da legalizuje odustao je nakon su mu tražili da uknjiži sve objekte.
Ja ću sada naravno podneti zahtev, ali koliko razumem to ne znači da će objekat i biti legalizovan. Pri tom ću verovatno morati da radim i plan kuće što je koliko? 1000-2000€?

A pizdim i na pomene rušenja jer znam koliko ilegalnih objekata ima po Srbiji koji u normalnoj državi ne bi ni u snu mogli da budu izgrađeni. Čija vrednost i narušavanje plana gradnje ne može da se poredi sa mojom. Njih naravno neće da ruše nego će meni da ruše gde je kuća na normalnom mestu, U selu gde svake godine po neki plac pređe u njivu. Gde ljudi beže glavom bez obzira, a stariji umiru. Gde neki misteriozni raznorazni stranci kupuju kuće, ali ne žive u njima. Gde mladima i ugroženima opština kupuje kuće samo da bi ostali ovde itd. I sad će meni da ruše kuću? Pa kako da ne pizdim?
Neće niko da ti ruši porodičnu kuću, ako si bar bio dovoljno pametan pa nisi zidao na državnom zemljištu.I nije tako lako pravno gledano srušiti ukrovljen stambeni objekat.

Pa šta si mislio da smo mi koji smo sve radili po slovu zakona ludi pa samo plaćali, a ti sad sa 5-6klikova da dobiješ legalizovan objekat :D

Sve mi je legalizovano osim svinjca koji već 5 godina zvrji prazan, nek dodju nek ruše od mene imaju pivo i prase :D

Ако тако размишљаш мораш да знаш да тамо где планираш да бежиш би ти давно срушили кућу,још у време када ти је отац одустао од легализације. Јебига не може то да хоћеш да буде уређено а да ти радиш контра. И од кад је овог форума ти идеш негде,Легија странаца,африка,европа свуда боље него твоје село. Где ти је локал патриотизам мајку му,па кад кренеш од себе како причаш треба сам себи да срушиш кућу и решиш се беде.
Da, hteo sam od uvek da odem negde mada to nisam delio ovde sem ovog dela za legiju. I kajem se što nisam otišao tamo, makar na tih 5g.
E sad zašto ja ceo život imam želju da odem odavde to i ja postavlja pitanje. Nije da nisam patriota, da ne volim svoju zemlju, ali dođu neki ljudi kao što je dr. Šešelj pa postane veći Srbin od svih nas i ako nije Srbin. Pa ti onda dođe gomila nekih sličnih likova koji ti govore da se pravi Srbin jedino ako mrziš sve Hrvate, Albance, Šiptare, Bosanske Muslimane itd.
Da ne pominjem stav koji mislim da i ti deliš da je najbitnije kako bi postao pravi srpski patriota da iskreno i bezuslovno voliš majku Rusiju. (čak više od Srbije)
Pa onda dođu razni Srbi iz drugih krajeva koji su svi veći Srbi od mene iz Vojvodine. Mene čak valjda i ne smatraju pravim Srbinom? I šta ja da radim šta da kažem?

Iskreno ja bih najviše voleo da ostanem u svom selu, ali bojim se da to nije moguće. Prvo ako želim potomstvo, drugo iz gomile nekih sitnih drugih raznih razloga. E sad daj bože da grešim pa sve ispadne kako treba i ja ostanem ovde.

Da, hteo sam od uvek da odem negde mada to nisam delio ovde sem ovog dela za legiju. I kajem se što nisam otišao tamo, makar na tih 5g.
E sad zašto ja ceo život imam želju da odem odavde to i ja postavlja pitanje. Nije da nisam patriota, da ne volim svoju zemlju, ali dođu neki ljudi kao što je dr. Šešelj pa postane veći Srbin od svih nas i ako nije Srbin. Pa ti onda dođe gomila nekih sličnih likova koji ti govore da se pravi Srbin jedino ako mrziš sve Hrvate, Albance, Šiptare, Bosanske Muslimane itd.
Da ne pominjem stav koji mislim da i ti deliš da je najbitnije kako bi postao pravi srpski patriota da iskreno i bezuslovno voliš majku Rusiju. (čak više od Srbije)
Pa onda dođu razni Srbi iz drugih krajeva koji su svi veći Srbi od mene iz Vojvodine. Mene čak valjda i ne smatraju pravim Srbinom? I šta ja da radim šta da kažem?

Iskreno ja bih najviše voleo da ostanem u svom selu, ali bojim se da to nije moguće. Prvo ako želim potomstvo, drugo iz gomile nekih sitnih drugih raznih razloga. E sad daj bože da grešim pa sve ispadne kako treba i ja ostanem ovde.
Auu sta tebe sve brine u zivotu i sta ti smeta,nije ni cudo da si tako mracan u pm. Verujem da si pregurao 40tu a svi drugi krivi u pm. Ako mogu da pitam,imas li decu,porodicu? Jer pricas kao neko ko nema a poslednji vozovi prolaze odavno a svi su drugi krivi za to.

Auu sta tebe sve brine u zivotu i sta ti smeta,nije ni cudo da si tako mracan u pm. Verujem da si pregurao 40tu a svi drugi krivi u pm. Ako mogu da pitam,imas li decu,porodicu? Jer pricas kao neko ko nema a poslednji vozovi prolaze odavno a svi su drugi krivi za to.
Što pitaš pitanja na koja već znaš odgovore?
Da imam preko 40 god (41). Mislim da sam to spomenuo više puta ovde.
Naravno da nemam decu i porodicu. Mislim da je to kristalno jasno iz mog prethodnog posta?
I NE ne krvim nikoga za svoju sudbinu sem samog sebe. Možda mogu deo krivice da prebacim na druge ljude, društvo, svet. Ali najveći deo je apsolutno moj i toga ne bežim.

Ali ako ništa drugo barem imam muda da otvoreno priznam svoje greške. Za razliku od velike većine.
Ali tebe Putine izgleda najviše vređa moj stav da ne treba Rusiju voleti više od Srbije? :ROFLMAO:

Što pitaš pitanja na koja već znaš odgovore?
Da imam preko 40 god (41). Mislim da sam to spomenuo više puta ovde.
Naravno da nemam decu i porodicu. Mislim da je to kristalno jasno iz mog prethodnog posta?
I NE ne krvim nikoga za svoju sudbinu sem samog sebe. Možda mogu deo krivice da prebacim na druge ljude, društvo, svet. Ali najveći deo je apsolutno moj i toga ne bežim.

Ali ako ništa drugo barem imam muda da otvoreno priznam svoje greške. Za razliku od velike većine.
Ali tebe Putine izgleda najviše vređa moj stav da ne treba Rusiju voleti više od Srbije? :ROFLMAO:
Ne,apsulutno me ne vredja,to je licna stvar,Rusija,Honduras,Malta. Cak i ne znam po cemu si to zakljucio al nije ni bitno, odosmo u off. Mali savet:resi to porodicno stanje,mlad si jos,kad dobijes 2-3 dece videces kako se pogled na sve menja i sta je bitno. To nek ti bude prioritet,kuca ce se legalizovati a onda ce zbog koga imati i bus doci u tvoje selo. O tome ti razmisljaj a ne ko je kad dosao,ko sta voli vise. Od kad je sveta i veka tako je,ti to neces promeniti al ako ostanes sam a nisi morao,dzaba si krecio.

Mudar covek mudro zbori :)
Poslednja recenica u videu mu je pecat palamudjenja

Mudar ?
Meni se cini da je lose razumeo ili mu je neko rekao sta da isprica.. Kod nas moze bilo ko da izadje u medije i da serenda kako mu se cefne.
Koliko ja znam nista sto je rekao nije tacno, niti je na bilo koji nacin taj objekat pravno legalizovan niti ce ti pomoci da uvedes struju u njega

Mudar ?
Meni se cini da je lose razumeo ili mu je neko rekao sta da isprica.. Kod nas moze bilo ko da izadje u medije i da serenda kako mu se cefne.
Koliko ja znam nista sto je rekao nije tacno, niti je na bilo koji nacin taj objekat pravno legalizovan niti ce ti pomoci da uvedes struju u njega
Covece pa ni on sam ne zna sta je rekao
Zato sam ga i naveo kao "mudrog" kroz sarkazam

A jel zna neko normalan da mi objasni koja je tačno razlika u statusu:

1. Objekat izgrađen sa svim dozvolama, kako zakon nalaže (nalagao tada),

2. Objekat legalizovan po ranijem zakonu o legalizaciji, znači sada ima dozvolu,

3. Objekat sada upisan kao pravo svojine?

Znači, šta će biti razlike u praksi, šta ovi potonji neće moći u odnosu na tačku 1 i 2?

Jel gledao neko onu zenu kod Davidovica po pitanju ove "legalizacije" na selima i pojloprivredi?

Ima negde video al sad da ga ne trazim

Kaze staklenici se ne prijavljuju i ne podpadaju pod ovo
Tako da neboj te se ljudi imacemo gde da zivimo,staklenik nam ne mogu rusiti :haha::haha::haha:

A jel zna neko normalan da mi objasni koja je tačno razlika u statusu:

1. Objekat izgrađen sa svim dozvolama, kako zakon nalaže (nalagao tada),

2. Objekat legalizovan po ranijem zakonu o legalizaciji, znači sada ima dozvolu,

3. Objekat sada upisan kao pravo svojine?

Znači, šta će biti razlike u praksi, šta ovi potonji neće moći u odnosu na tačku 1 i 2?
1. Objekat izgrađen sa svim dozvolama, u skladu sa zakonom, ima potpuno regulisan pravni status i vlasnik stiče sva prava kao vlasnik objekta izgrađenog u skladu sa zakonom.

2. Objekat koji je legalizovan po ranijem zakonu o legalizaciji sada ima odgovarajuću dozvolu i njegov pravni status je takođe regulisan.

3. Objekat koji je sada upisan kao pravo svojine po novom zakonu, iako možda nije u potpunosti usaglašen sa propisima, omogućava vlasniku sticanje prava.
Jel gledao neko onu zenu kod Davidovica po pitanju ove "legalizacije" na selima i pojloprivredi?

Ima negde video al sad da ga ne trazim

Kaze staklenici se ne prijavljuju i ne podpadaju pod ovo
Tako da neboj te se ljudi imacemo gde da zivimo,staklenik nam ne mogu rusiti :haha::haha::haha:
Ako se ne varam to je bilo pre 2 meseca (Naravno ako mislimo na istu ženu :haha:Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Aleksandra Sofronijević).

1. Objekat izgrađen sa svim dozvolama, u skladu sa zakonom, ima potpuno regulisan pravni status i vlasnik stiče sva prava kao vlasnik objekta izgrađenog u skladu sa zakonom.

2. Objekat koji je legalizovan po ranijem zakonu o legalizaciji sada ima odgovarajuću dozvolu i njegov pravni status je takođe regulisan.

3. Objekat koji je sada upisan kao pravo svojine po novom zakonu, iako možda nije u potpunosti usaglašen sa propisima, omogućava vlasniku sticanje prava.
[/B]

Opet - šta neće moći vlasnik iz tačke 3 da uradi, tj. za šta je uskraćen u praksi, u odnosu na vlasnike objekata iz tačaka 1 i 2?

Opet - šta neće moći vlasnik iz tačke 3 da uradi, tj. za šta je uskraćen u praksi, u odnosu na vlasnike objekata iz tačaka 1 i 2?

Za sva dodatna pitanja obratite se na sledeći način​

Svoj-na-svome-kontakt.png

Uslužni centar u zgradi Uprave GO Zvezdara (Bulevar kralja Aleksandra 77) pruža građanima administrativne usluge, uključujući stručnu pomoć za podnošenje elektronskih prijava za upis prava na nepokretnostima. Centar radi radnim danima, a informacije su dostupne na telefone 011/3405-911 i 011/3405-912.

Nećeš moći legalno da radiš nadgradnje, sad kad se taj objekat pojavi i to odlučiš da recimo legalno dodaš nešto nećeš moći da dobiješ dozvolu sve i da hoćeš.Ako već ima više etaža pa hoćeš da odradiš etažiranje (da svaka etaža ima zaseban list nepokretnosti ili recimo ako imaš lokal u prizemlju nećeš moći legalno da ga razdvojiš).

Ne možeš ni da radiš prenamenu takvog objekta.

I verovatno bi se banke mrštile kad bi takvu nekretninu ponudio za hipoteku.

Ili kad bi prodavao to isto ne bi mogao kod ovih koji idu preko kredita, jer banke traže da su objektni legalni i da je sve 1/1.Ostaju ti samo ovi koji kupuju za keš, a oni znaju da ti nemaš izbor pa ubiju cenu.

данас сам покушао да пријавим објекте. Све сам урадио како треба, на крају зелено пријави, неће, блокира као и увек.
Покушаћу још једном, а после ко их је... Кад је могло 45 година не пријављено моћи ће још толико, а после....

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Nećeš moći legalno da radiš nadgradnje, sad kad se taj objekat pojavi i to odlučiš da recimo legalno dodaš nešto nećeš moći da dobiješ dozvolu sve i da hoćeš.Ako već ima više etaža pa hoćeš da odradiš etažiranje (da svaka etaža ima zaseban list nepokretnosti ili recimo ako imaš lokal u prizemlju nećeš moći legalno da ga razdvojiš).

Ne možeš ni da radiš prenamenu takvog objekta.

I verovatno bi se banke mrštile kad bi takvu nekretninu ponudio za hipoteku.

Ili kad bi prodavao to isto ne bi mogao kod ovih koji idu preko kredita, jer banke traže da su objektni legalni i da je sve 1/1.Ostaju ti samo ovi koji kupuju za keš, a oni znaju da ti nemaš izbor pa ubiju cenu.
A pričaju da će moći hipoteka, kredit...
Zato mi i nije jasno - onda ne bi bilo razlike

данас сам покушао да пријавим објекте. Све сам урадио како треба, на крају зелено пријави, неће, блокира као и увек.
Покушаћу још једном, а после ко их је... Кад је могло 45 година не пријављено моћи ће још толико, а после....

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka
S vremena na vreme hoće sistem (Platforma) malo da padne (Opterećenje od masovne prijave). Probajte nešto kasnije da odradite (Ako imate tablet odradite preko njega, ili ako imate svež sistem na laptopu odradite preko njega 》Čisto da kažete da nije do vas već do platforme《).

Konkretno u kom smislu blokira, koja greška se pojavi :sta:.

Mislim da će kad tad država tražiti od vlasnika iz tačke 3 da urade pravu legalizaciju (geometar, potvrde od elektrodistribucije, vodovoda i šta sve ide), tj. čim državi zafali para...

А шта ако се не пријавимо сад у овој тури за легализацију,које су следеће проблематике,на пример?

Kako da znam kada je parcela (kuća) prešla na majku? Rečno mi je da bi trebalo u toku ove nedelje da se reši. Ostavinska završena u petak.
Dali će na eKatastru da pokaže promenu vlasnika čim ga oni zavedu u knjige ili? Gde se uopšte to zavodi danas?

Nazad
Vrh