Landini

Bogami i u mom voćnjaku bi jedan REX dobro došao. je li neko pitao u skorije vreme koliko je kod nas jedan takav.
 
Jako mnogo i taj se traktor ne isplati ako nema minimum 15 ha voca a taj sa slike je oko 40000 evra pa i vise zavisi od opreme.
 
Pa ja za sada imam samo 5, a na jesen planiram da zasadim još 8 do 10, naredne takođe, s obzirom da pripremam parcelu od 30 hektara, ali što je mnogo mnogo je, sve preko 25 ili 30 000 je previše. Za nekih 2 meseca uzimam Mahindru 7030 ali mi je potreban i jedan čisto voćarski traktor, međutim ovo je previše za mene.
 
Ove godine Landini počinje proizvodnju nove serije traktora koja treba da zameni model Powerfull

205cw76.jpg


Motori će biti FPT (Iveco NEF) od 230 ks pa naviše a koliko je to naviše to ne znam, transmisija će biti ZF Vario, prednji most Dana a hidraulika Bosh.Iste ove komponente već koristi Claas Axion 900.Na ovom snimku se vidi kako će odprilike izgledati unutrašnjost kabine.

 
meni riknula pumpa 680e nova u jugometalu promenio sam jos i ac pumpu 16000din ventil ukopcavanja prednje vuce 8000din mislim da je problem ko tehno verzije gusto ulje u menjacu i kad se radi zimi stradaju hidro pumpe treba ispitati mogucnost koristenja stou 10-30 kao jd fluid ili multi lube u tehno varijanti moj ima 1500rc ja mislim inace da je landini veliki potrosasac euro diz. dok d2 trosi umerenije oko25 l/ha u oranju samo da napomenem da se dosta vremena gubi sa obrtacem kod namestanja u brazdu tj nedostaje el hidraulika.mi jos koristimo i 2 jd 4630 i jednu jx95 koji pomazu landiniju . pozzzz.


Iskreno milinkodrpic, mislim da je neki problem sa traktorom. Neznam da li je do traktora ili čega vec, al ostali ljudi koji imaju takav ili sličan traktor nemaju tako loša iskustva. Nasuprot kada sam se raspitivao o tom traktoru čuo sam samo reči hvale. Što ne pozoveš servisera landinija da pogleda u čemu je problem?
 
Poslednja izmena od urednika:
samo serviseri su ga i popravljali .
mislim da su pumpa i ventil riknuli zbog ulja sad cu videti .
mislim da bi landini mogao biti super traktor kada bi se otkolonile neke sitnice .
i to ..
obavezna ehr hidraulika , bolje ogibljenje kabine i cr motor zbog potrosnje,takodje kvacilo bi trebalo da je mekse , a instalacije bolje izolovane i razdvojene jer se desava da cevi kocnica trljaju jedne o druge pa se probuse
takodje fabricki ga montiraju tako da stepenice udaraju u kabinu i slome lajsnu ispod vrata nisam mogao da verujem kada sam video da je to isto na svakom novijem landiniju obzirom kakav je to glup kvar resi se za 5 min a ne cela serija u srbiji se voza bez lajsne .....
 
Na Landpower više neće da ugrađuju EHR, a Common Rail ubrizgavanje ima Serija 7(i EHR takođe), treba da vidiš ovu novu kabinu odlično je urađena mnogo bolja nego ta stara.
 
Novi problem na Mistralu 50.

Postoji kardansko vratilo koje omogućava pogon na prednjim točkovima (tj da sva 4 točka budu pogonska).

Na vratilu su dve spojnice, prednja i zadnja, a na prednjoj postoje dve vrste nazubljenja.

Krupnije nazubljenje je na delu koji je na kardanskom vratilu a sitnije nazubljenje je na osovini koja je u prednjem mostu.

Ovo sitnije nazubljenje se oštetilo tako da u spojnici ima solidno lufta a moguće je da pri opterećenju dolazi i do preskakanja na spoju spojnice i osovine u prednjem mostu. Imamo utisak da je nazubljenje oštećeno i na spojnici i na priključnoj osovini na prednjem mostu.

Da li se ovo dešavalo još kome kod ovog ili kod bilo kog drugog traktora. Baš smo razočarani količinom problema koje smo
imali na ovom traktoru (ranije sam već pisao o prethodnim problemima). Postoje li rešenja koja ne podrazumevaju zamenu delova
jer je potrebno rasturiti verovatno i prednji most što baš nije jednostavno?
 
Ja sam mislio da je to najbolji odnos kvaliteta i cene u toj kategoriji,nmg da poverujem planiram jednog da uzmem t.j. sad vec bi moglo da se kaze "planirao sam"
 
I ja sam ozbiljno razmatrao jedan voćarski, e sad sam blago razočaran. Koliko godina i sati ima tvoj Mistral.
 
Pa momci žao mi je bar koliko i vama a verovatno i malo više zašto nam se sve ovo dešavalo.

Nikada nisam uspeo da kontaktiram ovde bilo koga ko ima ovaj traktor da podelimo iskustva.

Mistral 50 je 2007. godište, kupljen je kada je imao oko 4 godine i baš smo se potrudili da ga maksimalno dobro održavamo. Čak i iznad preporuka.

Ovo je već drugi ozbiljniji problem za relativno kratko vreme. Sada imamo oko 2500 radnih sati, još uvek se nadam da su ovo kod nas samo usamljeni slučajevi ali sam kontaktirao i zaposlene u PKBu koji takođe imaju Mistrala 50 i oni su takođe imali isti ovaj problem sa pomenutom spojnicom pa su kupovali druge spojnice i obrađivali konusno tanjirasti, tj priključni deo za spojnicu koji je takođe bio oštećen.

Traktor je u toku korišćenja odličan, lako se njime manipuliše a mi nismo ni nešto preterano teško radili s njim. Voleo bih da čujem još nečija iskustva i sve se nadam da se ostalima sve ovo nije dešavalo.
 
Ovo su slike sa ovogodišnjeg Polj. sajma. Lično meni se , pored McCormicka, ovaj Rex najviše dopao, naravno u voćarskoj izvedbi.Može se reći da je i par hiljada eura jeftiniji od JD. MF, Case, Same voćarskih traktora.

picture-190.jpg


picture-198.jpg


picture-197.jpg


picture-191.jpg
 
Ovaj ne znam bas ali Mistral 50 sam video i na balkanskim i zapadnoevropskim forumima svi hvale. Ne go sad mi ubode u oko ovaj PDV pa da pitam da li se to mora platiti ili ima nekih subvencija bar za taj porez?

- - - - - - - - - -

p.s.
Umalo da zaboravim osim kolege @slav sto se vidi u oar ranijih postova,mada je kupljen polovan pa meni licno to malo daje sumnju mozda nije traktor"kriv" Slav nije sigurno a za prethodnog vlasnika ne bih garantovao
 
Nazad
Vrh