Landini

Nemamo novije modele imali smo vece od 160 legende ali se nisu bas nesto pokazali . A ovaj je radio sve i svasta od oranja sa 3 brazdnim i ravnjakom i okretacem (malo teze) ali ravnjak mu cuci extra ,pa transporta i sa vde zmajevke i sa vagonkama zmajevim koje su teske ko djavo ,tehnostrojeve u koje je tovareno po 13 000 kg i ona je teska ko sam djavo ,spartanje prskanje sa jakto 2300 l prskalicama,rasturanje stajnjaka,rasturanje vestaka sa viconom u koji nacepamo po 3- 3 500 kg ,spartanje sve vrste setve ,kembridzi itd itd maltene sve osim tanjirace nikad nije vukao tanjiracu .Jako su dobri traktori .

Ovaj je imo jednu generalnu ,u proseku su na svima ove stvari radjene jednom radjen menjac ,kvacilo kardansko ,pumpa hidraulicna par puta ,jednom turbina ,serpe od prednjeg mosta par puta i jos neke sitnice ali je maximalno iskoriscen kad krene sezona radimo sa njima po 24 sata ali bukvalno !!! Za pumpe ima posebna prica prosto nek se ljuti ko hoce nemamo majstore da odrade pumpe bilo kog tipa!!

meni riknula pumpa 680e nova u jugometalu promenio sam jos i ac pumpu 16000din ventil ukopcavanja prednje vuce 8000din mislim da je problem ko tehno verzije gusto ulje u menjacu i kad se radi zimi stradaju hidro pumpe treba ispitati mogucnost koristenja stou 10-30 kao jd fluid ili multi lube u tehno varijanti moj ima 1500rc ja mislim inace da je landini veliki potrosasac euro diz. dok d2 trosi umerenije oko25 l/ha u oranju samo da napomenem da se dosta vremena gubi sa obrtacem kod namestanja u brazdu tj nedostaje el hidraulika.mi jos koristimo i 2 jd 4630 i jednu jx95 koji pomazu landiniju . pozzzz.

@milinkodrpic Koji je to Landini?Oznaka,godište,koji motor ima?

Poslednja izmena:
Nisu nama toliko crkavali ti elektro ventili bilo je slucajeva da se odleme zice od trave itd nesto zakaci ali bilo je razlicitih kvarova od traktora do traktora ali kod nas nije merilo stvarno su korisceni do maximuma bez imalo stednje. Pucaju im sajle od napred nazad i od kvacila ,bilo je slucajeva da obrijaju izlazno vratilo na prednjem mostu ,dosta im je mekana hidraulika i mora se oprezno sa njom rukovati . Sa kardanom treba voditi racuna ,u transportu obavezno leva rucica iskljucena a kvacilo kardansko rastereceno tj spusteno u donjem polozaju inace ce biti problema itd da nenabrajam sad kvarove bili su kojekakvi pojedinacni slucajevi ali ponavljam traktor je stvarno na svom mestu .
Sto se tice potrosnje cini mi se da gresis .

Landini preko 100 ks nijedan se nije proslavio !! Nasi su 2003-2004 legende od 160 ks parkirali smo na po 4-5 000 a do tada nema sta nije radjeno na njima . Menjaci katastrofalni hidraulik jos gori ,prednje vuce pumpe od hidraulike i volana malo malo pa cete ostati bez volana itd itd ni motori nisu nista posebno bez obzira sto su perkinsovi .Kvacila ubi boze imaju neke cilindre za kvacila koja su kao kineski da su itd da ih nehvalim vise nebih ih nikom preporucio mada sam ih se navidjo po atarima ,e sad kako tamo sluze stvarno neznam .

sluzi on nije da nesluzi mrcina je to ima snage ali vec pizdim od tih kvarova nadao sm se da ce to u garanciji da se sredi ali nije pa sad sredjujem ustvari najvise mi smeta potrosnja daleko je od onoga sto su obecavali evo primer:zatvaranje oranja prosle god. imt 5136 sa perkins ty3644motorom 24h 130 l d2 ,drugi prolaz landini sa germinatorom 6m 240l dosuo u povratku ,zatim oranje ove godine sa rezervoarom od 270l 11ha nesmem vise inace se ugasi,jd4630 250l rez 14ha i dodje kuci dali neko ima razlicita iskustva sa landinom mozda moj nevalja da nosim pumpu na stelovanje

Potrosaci su zato sto ima laznu snagu uknapirali su i u transportu trosi dosta . Koji plug ti vuce ??? I germinator od 6 m za njega je posao !!

germinator je 6.4m i ima posla ali nije mu toliko tesko kacio sam mu ja 5 brazda obrtac za probu pre nego sto sam kupio plug 4+ vukao ga je bez problema samo ga je ljuljao u transportu ali mislim da je landini bio bolji traktor sa perkinsom .vec sam rekao da korstim i dva jd 4430 i 4630 jaci je landini od 4630 iako je jd navodno177ks namoze da vuce germinator ni sa duplim tockovima kada je vlaznije samo landin

- - - - - - - - - -

germinator je 6.4m i ima posla ali nije mu toliko tesko kacio sam mu ja 5 brazda obrtac za probu pre nego sto sam kupio plug 4+ vukao ga je bez problema samo ga je ljuljao u transportu ali mislim da je landini bio bolji traktor sa perkinsom .vec sam rekao da korstim i dva jd 4430 i 4630 jaci je landini od 4630 iako je jd navodno177ks namoze da vuce germinator ni sa duplim tockovima kada je vlaznije samo landin

- - - - - - - - - -

:bravo::ideja:vazno obavestenje landini traktori u tehno varijanti za menjac dif. i hidrauliku koriste stou 15-30ulja npr multilub,alltack,agrina, jd fluid, kao i svi ostali a ne utto ullja tipa sae 80 tipa unotrac 80 ,traktol 80 ili slicna koja su do sada preporucivali zastupnici pa posle rikavaju ventili i pumpe kad je hladno sto je kod mene bio slucaj. ovo sam sazna od sremca88 a posle proverio na netu, znaci sutra menjam dok opetz ne rikne pumpa._::::::::*///

• Like
Reagovanja: PKB
Sad im priloži(bivšem zastupniku) račun za delove i za opravku.Zbog ulja kakvih kvarova da ne poveruješ,mogo je tu i mnogo toga još da strada.:ppozdrav:

Poslednja izmena:
Malo Landinija iz jednu Evropsku zemlju,al' nije iz Svajcarsku. :osmeh:
imag0052.jpg

imag0053.jpg

imag0054.jpg

imag0055.jpg

imag0056.jpg

imag0057.jpg

Becarino i ja sam to isto juce pomislio da je jako slican tvom malo NH zato sam ga i uslikao,ali je bio zakljucan pa nisam mogao i unutra da ga uslikam.

Nazad
Vrh