Kverneland plugovi

Kverneland ore u svakakvim uvjetima i neces niti najmanje biti razocaran.

Sad idemo iz krajnosti u krajnost:
[youtube]8-MYzI3iJf8[/youtube]

Zasto se toliko divite ovom snimku gde se vidi oranje soje? Ja sam x puta orao ne tarupiranu sumu ( kukuruz je bio vislji nego traktor) i to Lemindom. Samo mu skinem diskove i nema probléema. Iato kao i na ovom snimku ni jedna srabljika se ne vidi iznad povrsine.

Po meni je bitno da plug ne pruzi neka dodatna ne predvidjena opterecenje, da ima odredjenu radnu dubinu i da lepo okrece brazdu. A boja i marka pluga uopste mi nisu bitne.

slazem se sa draganom82, sto se tice boje i marke pluga.... nebitno je koja je marka i boja bitno je da je lagan za vuci da drzi konstantnu zadanu dubinu i naravno ne manje bitno da okrene sto bolje brazdu i zaore biljne ostatke da se nevide, i to je to a sve drugo je stvar izbora i novaca....

Ja ne vidim sta ovde ima cudno. Sta ovaj plug moze , a ostali ne mogu. Najlakse se ore kada su biljke u stojesem stavu, najteze kada su oborene u kontra smeru u odnosu na pravac oranje. :cao:

A vjerujem da ce se svi koji su ikada vidjeli kvernelandov plug u radu, ili jos bolje s njim orali takodjer sloziti da je to sam vrh ponude. lako ga je vuci, daske su od takvog materijala da je to cudo jedno, nikakva zemlja se za njoh ne lijepi, a jako se sporo trose. Kad se na kvernelandu trebaju mjenjati daske, to znaci da je taj preko sebe prevezao zemlje i zemlje...

Nije sve ni u boji, ali svaki proizvodjac nudi svoje, posebne, oblike daske. Duza, kraca, povijenija, ispravnija, niza, vislja i kombinacije sveg ovoga. Kverneland se pokazao i mislim da je svaki komentar suvisan.

Pogotovo suradnja s firmom Overum je samo naglasila kvalitetu koju su i prije imali.

Koji IMT i koji Leopard ovako lijepo mogu orati? Pitaj boga koje je ovaj godiste, a gledaj kako lijepo i njezno okrece brazdu. NIKADA s IMT-om tako lijepo ledinu nisam mogao poorati. a vjerujem ni nitko od vas.

[youtube]v3nKU0Y1qbQ[/youtube]

Istina ziva...

754 ima kverneland cilindricne daske... Izgleda da mi nesto pomutilo razum pa sam na 754 zaboravio.

Ima u mom kraju jedan 754, al 8" gadno ga za gledat kako malo zahvata ima i zato ni ne ore bas dobro. Nudio sam se da ga kupim od ljudi i da daske stavim na svoju ramu. Kad su culi koliko sam spreman dati, odustali su jer: "Da taj plug ne valja, ne bi ti tolike novce nudio za njega." Daske kao nove, jos svuda coskove imaju. Samo da sam malo oprezniji bio imo bi i ja kvernelanda.

Pa kad usporedis samo IMT 10" i 12" ovaj veci ljepse ore, a sad jos 12" i kverneland pluzna tjela. Bolje od toga mi ne bi ni trebalo dok sam ziv.

Jel imas koju sliku oranja da vidim kako to iza 12" izgleda, jer s 8" nisam bio odusevljen, posto se pola zemlje vrati nazad u jarak.

Da je to tek tako lako napraviti plug onda bi i IMT bio plug. IMT samo lici na plug i sem vizuelne slicnosti sa plugom nema nikave veze sa tim orudjem.
Daleko od tog da pored Kvernelanda nema jos dobrih proizvodjaca.

Nazad
Vrh