Kupus -- opšta tema

Nece se cena od 35 dinara zadrzati,kada stigne svima ,pada ospod 20

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Kisa danas, kisa jucer preko 32l
Kupus se fino krenio zavijati.
Moj prispjeva oko 05.10 nadam se solidnoj cjeni..
Susa je bila al proizvodnja kupusa svakako prolazi 7 mjesec a tad je uvijek susa.
Tako da ce kupusa bit u prodaji jer tko proizvodi ima zaljevanje,jedino mala domacinstva imaju problema.
Lani sam prodao sve po 2.5kn a takvu cjenu planiram i ove godine mozda i nizu....
Radi se o maloprodaji .

I 15 dinara na kupusu je para i po.To je za danasnju situaciiju u ratarskim kulturama ipak brdo para.2-3 vagona po jutru malo li je..za 100 dana.

I 15 dinara na kupusu je para i po.To je za danasnju situaciiju u ratarskim kulturama ipak brdo para.2-3 vagona po jutru malo li je..za 100 dana.
Nije,ispod 20 na ovu godinu nije vredno rada,na veliko,na malim pijacama 30,sve ostalo je lose.

Mozes li da nam pojasnis tu tvoju matematiku?

Послато са 5045D уз помоћ Тапатока
Mogu,meni je 15 dinara prosle godine bilo dosta,ove je 20,zalivanje ove i prosle ne moze da se poredi,ko se zadovoljava sa 15,njegova stvar,svako ima pravo na svoje misljenje.

Cijena kupusa varira od maloprodaje do prodaje na veliko.
Kad bi imao zagarantirani otkup cjena bi mogla biti niza i dalo bi se zaraditi za 100 dana .
Medutim u stvarnosti je tesko imati siguran otkup tako da se prodaje na razne nacine.
Mene zovnu telefonom naruce recimo 40kg,hoce odmah da im dostavim na kucni prag...e pa nemoze onda ici po 15din.
Treba tegljariti vrece,raznositi,trositi gorivo .....

Rasnosenje bilo koje robe tog tipa cu poceti da naplacujem jer gubim vreme pre svega u tome i to su male kolicine, gde kada bi racunao svoj radni sat onda sam u minusu u odnosu da sam dao na veliko robu na sleper. Kod nas covek sto cedi paradajz naplacuje 5din/l dostavu pa ko nece da se cima to je cena.

20170908_132259.jpg

Imam ponegde ove trule neznam dali da prskam i sa cim?

Ako nema puno pocupaj ih iz njive.
To je botritis mozda signum ili svitch al pogledaj karencu.
Ja sam nekad imao poneku taku glavicu al to je bilo na prezrelom kupusu nikada u ranim fazama.
Gusjenice znaju isto dobro ostetiti kupus ako se ne tretira i poslije se javi truljenje.
Izgleda da dosta zaljevas kupus,netreba preterivati s vodom jer od vlage krecu sve bolesti.

- - - - - - - - - -

Evo i kolega je potvrdio ono sto i ja napisali smo postove u isto vrijeme....

Jel mogu da se nadam da ce ovo da stigne bar do prvog novembra?Kompas je hibrid,80 dana vegetacija.Imam ga dosta pa sam malo skeptik.
d102d813d920c1a8658c60306b282310.jpg
21be87165b70600797ad600b633bade2.jpg

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Veruj mi da ne znam sta se desava sa tim,imao je sve,i vode i hrane i okopan i ospartan,prskan.I otpocetka nesto ne ide kako treba.Problem je sto ga imam 3.5kj.Da je manje pa hajde.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Nazad
Vrh