Kupus -- opšta tema

Ma imam je kuci, ostalo mi od krompira, 'oce delovati?

Ma, kevin kupus u basti ima nekih 50-tak struka, rasadjen je pre mesec dana i svo mu je lisce u rupama kao sa fronta da je dosao, pa imam Actare koje mi je ostalo i yato pitam mogu li sa njom da ga se resim.

Mislim da ga actara nece resiti ,ali probaj.Ja sa njim vodim strahovitu borbu ali na vecim povrsinama ,zna da bude jako neugodan protivnik i zna da nanese 100 posto stetu pred berbu.Jaga radim sa fastacom a kako se blizi berba fastac menja coragen i to dva puta .

Jedna slika sa zalivanja. Pocupan je i rasadjen 11.07 vreme bilo idealno za rasadjivanje, kisa padala dan pre toga nekih 6-7l/m2 i nije bilo sunca taj dan. Kisa nas je bila oterala pa je bila zalivena samo jedna polovina, a ovu drugu smo zalili dan kasnije, vec je poceo bio da se uspravlja, ali reko da mu potpomognemo jos malko sa vodom. Uskoro sledi nastavak rasadjivanja, kada vreme dozvoli. :bravo:
dsc04153.jpg

BOKIBOLE Iskreno receno, nisam merio na koji je razmak sadjeno jer smo zurili posto je vreme bilo mutno ( izmericu kada budem na njivi pa cu slikati i postaviti ovde ), nesto sam eksperimentisao ove godine videcemo kako ce biti, dve baterije su namestene da sade "gusce" (mislim da sade oko 28-30cm ako sam dobro zapamtio), a dve da sade "redje" (da je tu razmak oko 35cm). Prosle godine sam igrom slucaja sadio 4kom na 1m i bilo je ogromnog kupusa (najtezi mi je bio 7745g, a glavice ispod 3kg nije bilo - baceno 1000kg/ha djubreta ), sve glavica do glavice, pa sam imao malo kubure sa prodajom, ali ipak sam raspordao sve do zadnje glavice. Tu na slici trenutno teram 25 pistolja to su kopije izraelki (MC) velika dizna je 4.2 a mala 2.4 (ako se dobro secam) cevi su fi75, a pumpa je jastrebacka 10bara radi otprilike na 1/3 gasa mozda i manje, jer ako das malo veci gas, otvori cev kod izvoda za pistolj dok si rekao keks. Pritisak je oko 4bara u cevima. A motor je M34L Potrosnja oko 4-4,5l ED/h. Kada rasadim ostatak rasiricu i drugu liniju cevi, pa cu spojiti na 2 linije od 300m da vidimo da li ce moci da tera, ja mislim da ce moci da tera ali videcemo ( kupio sam agregat nedavno pa jos to nisam isprobao - a prethodnih godina sam zalivao sa Majevicinom pumpom od 1000l/min to je kopija Bauer-ove 3 sada je ona na odmoru ), jedino sto ce tu biti Rasprskivaci AQ-46 sa diznama od 5.5mm velika ( trenutno jos uvek trazim da ih kupim posebno, jer ih niko nema na stanju ) i 2.2mm mala. Voda u bunaru je na 1m dubine.
Evo trenutno imam samo ovu sliku agregata, sutra mogu ubaciti komplet, ako te zanima. Ako jos nesto treba tu sam. :ppozdrav:
dsc04132.jpg

BOKIBOLE Nisi dobro procitao. Motor je M34L to je motor od IMT 558 ako se ja ne varam. :bravo:Pumpa je 1200l/min na 10 bara.
Usput danas rasadjen i ostatak kupusa sto je ujedno i kraj za ovu godinu, nije neka slika, ali eto....
dsc04164.jpg

Nazad
Vrh