kod mene je bilo trulezi to ne mogu da lazem, ali nisam do sada koristio preparate protiv trulezi u fazi cvetanja kao npr. pehar. znaci da pehar deluje?benomil je bio dobar ali ga ne proizvode vise.takodje je bio dobar i konker ali i njga zabranise pa ga nema na trzistu. switch zna da omane. mnogi mi preporucuje teldor koji je jeftiniji i koji je po njihovom iskustvima bolje delovao nego switch. ove godine sam razerdio kupinu na mestima koja su mi mnogo podlaozna truljenju ( jaka zemlja mnogo, jer je pre bila basca i vocnjak) tako da sam ostavio samo po dva struka u cokotu, ali imaju dobre bocne grane tako da ce opet biti dobrog roda. seces li lastare kao kod maline ili ih samo raredis tj. ostavis samo 4, 5 lastara. komsija je prosle godine zakidao prve lastare, tako da mu drugi nisu imali dobre bocne grane zbog cega je vezao po 8 u cokotu, ali mu je kupina katastrofa, samo je malo izlistala i stala tako da od hektara nema ni 20 ari kako treba kupine.sumnjam da nije dobro zastitio kao i mozda bas zbog zakidanja lastara.