Kupina:sortiment,podizanje i nega zasada,radovi u kupinjaku

Kako je stanje kolege kupinari?
Kod mene divlja ljubicasta pegavost,juce i danas tretirao sam je signumom,nadam se da ce da zaustavi dalje sirenje.
I vecina kupinjaka u okolini ima slicne probleme sa ljubicastom pegavoscu

Kako je stanje kolege kupinari?
Kod mene divlja ljubicasta pegavost,juce i danas tretirao sam je signumom,nadam se da ce da zaustavi dalje sirenje.
I vecina kupinjaka u okolini ima slicne probleme sa ljubicastom pegavoscu
image0929.jpg

To je to

Видим Бајкал 40 мл на неком огласу 25 евра а иста количина у Русији је 5 пута јефтијина. бррр

I kod mene ima u jednom i to lepo, ne znam otkud,a primetio sam isto da ima i kod komšija. Juce odradio jedno sa signumom + cipkord i slavol.

U mome kraju kupina u lošem stanju, 60% sada se suše rodne grane, nešto od mraza a jedan deo od bolesti. Ima kupinjaka gde su ljudi dzaba vezivali nema ni jedne liske zelene.

Cipkord mi se lose pokazao, danas vidim par listica izbusenih,neka buba jede kosti cu joj polomiti.

Niko nista ne pise, zamre nam tema. Radi li ko sta oko kupina? :)

Sent from my LT22i using Tapatalk

Imam pitanjce.
Do kad nije kasno da se posadi kupina. Posadio bi torn free, nekih 10-tak sadnica, jedan red u dvorištu.
Ili sam omašio ovu godinu.
Imam neku nepoznate sorte, staru ko zna kolko, možda je i divlja. Svake godine je nemilosrdno proređujem i širi se strašno, ali ne daje ploda ni približno koliko čitam da vi skupite, pa da je zamenim.

Само да кажем своје искуство можда некоме помогне. Имао сам много жућења листа купине.. неко је рекао да недостаје гвожђа. Нашао сам неки стари Вуксал Феро и након два третмана фолијарно жутих листова више нема.

imam problem sa novim mladjarima koji sada izlaze i dosta su bujni i krti lako hoce da se izlome u glavu u pitanju je loh nes , da li neko ima mozda savet sta uraditi kako bi se bezbrizno privukli i zakacili za prvu zicu,inace dosta dobro su nadjubrene pa da nije od djubriva

imam problem sa novim mladjarima koji sada izlaze i dosta su bujni i krti lako hoce da se izlome u glavu u pitanju je loh nes , da li neko ima mozda savet sta uraditi kako bi se bezbrizno privukli i zakacili za prvu zicu,inace dosta dobro su nadjubrene pa da nije od djubriva

Verovatno su tek posadjeni.Tako je i kod mene bilo prosle godine,a ove vec nema takvih problema.Ja sam vezao vanilu za kupinu pri zemlji i zategao na zicu,a onda oko nje petljao lastare ,a koji su manji vezao ih kao zbun oko te vanile

5f3ca1898d833f1e49a42e66890415ae.jpg
c92e6645a4079a144c592156dbdfed90.jpg

Napad grinja, u jednom kupinjaku navaile ko blesave, a biljnih vasi nisam video vise nego sad.
Sad zavrsio sa prskanjem
Akord+pehar+fobos + pola doze bor-a
Pa ako ne pomogne za bubu ice abastate.

Naravno. Samo ovo jos nisam video, juce odem kod komsije i pogledm grinja ima vise nego mravi na nalicju lista. Ako stignem da slikam bas se vidi sta grinja radi.

Iz vaseg iskustva,do kada obicno zakidate nove lastare,kod mene opet narasli mnogo,moram da poskidam sve

Nazad
Vrh