Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koji insikticid koristis?
- - - - - - - - - -
Mislim kad prskas kupine u opste ne od tih larvi
Јецо, сад знаш шта ти је чинити. Од зараде продаје купина на јесен купиш саднице Лох неса. и онда...Svečano otvaram sezonu branja kupina- juče obrano kilogram i po loh nesa.Dok sam ušla u kuću po kameru klinci pojeli sve.
Loh nes je sitnija od čačanke, ali zato čvršća i dosta slađa, zato je nakupci toliko traže, plaćaju 300 dinara za kilogram, svaki dan im treba 200- 300kg, a mi u selu trenutno jedva skupimo 20kg. Maler!
![]()
Od pocetka sezone prskanja,ne racunajuci zimsko sa uljem prskao sam 5 puta do sad a od insekticida redom je bilo:cipkord,fobos,konzul,kozak i sad skoro bas protiv ovih napasti fastac(ranijih godina sam koristio decis ali je uvek bilo problema i sigurno u ovom periodu se polomi izmedju 10 i 15% rodnih grana,a ove godine za sada procenat polomljenih i zagrizenih grana je neznatan,manje od 1%. Videcemo jos pratim situaciju na dva reda i vec 7 dana nema novih slucajeva lomljenja
Svečano otvaram sezonu branja kupina- juče obrano kilogram i po loh nesa.Dok sam ušla u kuću po kameru klinci pojeli sve.
Loh nes je sitnija od čačanke, ali zato čvršća i dosta slađa, zato je nakupci toliko traže, plaćaju 300 dinara za kilogram, svaki dan im treba 200- 300kg, a mi u selu trenutno jedva skupimo 20kg. Maler!
![]()
Dal da krenemo sa cenom.ja gadjam na 140+
Kako da otkupe vece kolicine kad je mnogim ljudima takoreci prepolovljen rod? To je samo buva kako bi se samo sto vise oborila cena. Ma da sve zavisi i od ponude na svetskom trzistu, ali dzaba kad hladnjacari tako formiraju da uvek zarade duplo.prica se o ceni od 50 din za cacaku,skoro sve hladnjace su otkupile ili ce otkupiti znatno vece kolicine maline od ocekivanih,tako da ih kupina ne zanima mnogo,informacija je od jednog velikog hladnjacara,koji je u onom udruzenju hladnjacara,koji kroje cenu i maline i kupine.
Evo ja sam svaki dan u hladnjaci,a nisam cuo da se prica o ceni 50 dinara.To jest ne prica se uopste o ceni,kao i svake godine pre branja,niko nema predstavu koliko ce biti.Maline takodje nema,jer da ima nebi bila 200 nego 100 dinara.Pozdravi sve velike hladnjacare sa kojima se druzis,i prenesi im ovu poruku koju je napisao kolega Markonator.prica se o ceni od 50 din za cacaku,skoro sve hladnjace su otkupile ili ce otkupiti znatno vece kolicine maline od ocekivanih,tako da ih kupina ne zanima mnogo,informacija je od jednog velikog hladnjacara,koji je u onom udruzenju hladnjacara,koji kroje cenu i maline i kupine.