kupina 2014., cena, radovi...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juce solidno branje sa kvalitetom 360 kg po 50 din zakucali nece kaze skidati cenu al ako se stvarno okisa do nedelje mogu samo da stanu sa otkupom jer je suva materija kod cacanke 6%, Loc Nes kod nas malo imaju ljudi, u otkupu ne prave razliku pa uglavnom daju za pijace.
Pa gde da skidaju vise cenu,i ovako je na granici isplativosti,i to da se ne racuna ulozeni rad sto ni u jednom poslu nije normalno,zar ne?Ja se i dalje nadam boljoj ceni,kod mene berba tornfrija tek pocinje,a Cacanka je znatno usporila zrenje usled niskih nocnjih temperatura.Od petka se konacno najavljuje desetak dana,a mozda i vise,bez kise i sa temperaturama oko 30 i vise stepeni,pa se iskreno nadam da cemo ovde u toku sledece nedelje pisati o ceni kupine i njenom povecanju a ne o kojekakvim glupostima,cudovistima itd.

Pa gde da skidaju vise cenu,i ovako je na granici isplativosti,i to da se ne racuna ulozeni rad sto ni u jednom poslu nije normalno,zar ne?Ja se i dalje nadam boljoj ceni,kod mene berba tornfrija tek pocinje,a Cacanka je znatno usporila zrenje usled niskih nocnjih temperatura.Od petka se konacno najavljuje desetak dana,a mozda i vise,bez kise i sa temperaturama oko 30 i vise stepeni,pa se iskreno nadam da cemo ovde u toku sledece nedelje pisati o ceni kupine i njenom povecanju a ne o kojekakvim glupostima,cudovistima itd.

Tome se i ja nadam kao i otkupljivaci kako sam cuo, lepo vreme na duzi period i cena kupine ide gore. Nije suva materija nikakvo cudo ni glupost , to svi hladnjacari i preradjivaci mere i kontrolisu, ogromna je razlika kada je suva materija 6% ili 11% , tu je litar koncetrata duplo skuplji.

Jel bilo ne gdje nevremena?????

Evo druže u Loznici večeras nevreme i opšta poplava, ako te to raduje.

Inače cena kupine zakucala, a otkupljivači se pobezobrazili i sve trpaju u drugu klasu. Dve crvene u gajbici-druga klasa majstore!

Sve u svemu totalni krah ove godine, kod mene kupina već jenjava sa branjem.

Tome se i ja nadam kao i otkupljivaci kako sam cuo, lepo vreme na duzi period i cena kupine ide gore. Nije suva materija nikakvo cudo ni glupost , to svi hladnjacari i preradjivaci mere i kontrolisu, ogromna je razlika kada je suva materija 6% ili 11% , tu je litar koncetrata duplo skuplji.
Deda Bojla nisam mislio na suvu materiju kada sam pricao o glupostima i cudovistima.....Prelistaj zadnjih par strana i sve ce ti biti jasno.a I OVI LAZOVI STO SU SE NAPRASNO POJAVILI GDE BERBA KUPINE JENJAVA 5. aVGUSTA MOGU LAGANO DA BATALE SVOJU LAZOVSKU PRICU JER NECE NISTA POSTICI SA NJOM.

Evo druže u Loznici večeras nevreme i opšta poplava, ako te to raduje.

Inače cena kupine zakucala, a otkupljivači se pobezobrazili i sve trpaju u drugu klasu. Dve crvene u gajbici-druga klasa majstore!

Sve u svemu totalni krah ove godine, kod mene kupina već jenjava sa branjem.
Ne shvatam drugar zasto bi me radovalo neveme i kod mene je bilo nego pitam cisto inf.jer kod nas u R.Srpskoj i nejavljaju bas o nevremenu.a cijenu niko ne spominje nego neki nagadjuju da ce biti 30 din.

Pošto ništa novo nema što se tiče kupine, ajde malo na forumu da ćaskamo o malo nekim nebitnim stvarima. Naime, ja malinu nemam ali me interesuje da li može da se kaže da je odnos prinosa maline i kupine 1:3. Na 10 ari maline rodi 1000kg a na 10 ari kupine 3000 kg, i da li ako je to tako ako je malina 150din. a kupina 50 to mu dođe na isto što se tiče prihoda, stim što i jedna i druga imaju prednosti i mane. Kad to kažem, naravno da je teže brati 3t nego 1t ali kupinu možeš da zakasniš sa branjem 2-3 dana dok kod maline predpostavljam da to ne može. Ovo pišem onako bezveze čisto da proćaskamo nešto dok ne bude novih informacija o kupinama.

Pošto ništa novo nema što se tiče kupine, ajde malo na forumu da ćaskamo o malo nekim nebitnim stvarima. Naime, ja malinu nemam ali me interesuje da li može da se kaže da je odnos prinosa maline i kupine 1:3. Na 10 ari maline rodi 1000kg a na 10 ari kupine 3000 kg, i da li ako je to tako ako je malina 150din. a kupina 50 to mu dođe na isto što se tiče prihoda, stim što i jedna i druga imaju prednosti i mane. Kad to kažem, naravno da je teže brati 3t nego 1t ali kupinu možeš da zakasniš sa branjem 2-3 dana dok kod maline predpostavljam da to ne može. Ovo pišem onako bezveze čisto da proćaskamo nešto dok ne bude novih informacija o kupinama.

pa zavisi,imas ti neko cepa po 25 tona po hektru maline (rekord 36 tona u arilju),ne bih rekao da bas kupina ide na 30 tona,plus kupina je osetljiva na sunce trazi mrezu za sencenje koja je dosta skupa.Koliko ti imas kupine,i koje?

moze da ide 30t ali ako se vadi prosek iz najboljeg dela njive i ako nije prosek iz poslednje 3 god

- - - - - - - - - -

a sta je sa cenom?losa roba pa dosta i 50

- - - - - - - - - -

:haha:,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Kod nas u sredu jedna hladnjaca probala da skine cenu na 25 pa su posle nekoliko sati vratili na 50 , takticki potez da slucajno neko ne bi probao da digne cenu...

Ove godine se deli sa beracima za sada po pola,sa time sto mi od svoje polovine treba da pokrijemo prskanje,djubrivo,naftu ili gorivo,zavisi ko sa cime frejzira.Taman je tu negde da se pokriju troskovi.Znaci svoj rad da ne racunamo,ili da ga racunamo kao da smo isli u teretanu,basket,tenis itd.Znaci za sada imamo da pokrijemo troskove i besplatnu fizicku aktivnost.Veoma zanimljiv film je ovaj zivot u Srbiji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh