slavisa0101
Član
ma ne taman smo navikli na cenu i sad da je diraju,neka je jos ovo malo

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Skočiće cena. Zašto.Plaćaju 50 a isto tako mogu 40, 20, 8, 1din Dogovore se.Nas niko ne predstavlja. Predlagao sam osnivanje udruženja da bi imali pregovarača za trgovinu i određivanje cene.Još uvek se niko ne izjašnjava.A meni se sve to smučilo.Sve vreme u kupinama orezuj,vezuj,kopaj, prskaj, zalevaj beri kvalitetnu kupinu po kiši i suncu bez tih buđavih do 30%.Za berače svaki dan slavlje,hrana piće sladoled lubenice kolači dnevnica sve samo da bi radili. I nakraju isplata. Proizvodna cena za malinu je izračunata na nekih 70-80 din. Udruženje je dobilo cenu najmanje dvostruko veću.Razmišljam u kupinama su slični radovi,ne mora biti islična i cena ali ova nije mala , ona je ponižavajuća uvredljiva. Berače više ne kontrolišem, mogu da stave i g... svejedno.Zato sam i prekinuo sav taj cirkus i zaboravio da imam zasad kupina.
Mi sutra beremo, pa javljam za cenu. Sve je moguceima li jos neka potvrda da je cena skočila na 70
A zasto to ne podijelis sa nama da cujemo i midanas cuh posto lik koji ima veci kupinjak cacanske daje tu robu nakupcu koji mu dolazi kuci.i zaudih se sta se sve radi.
a i admnistrator mi rece na pp a neki misle da izvodim zajembanciju...
zanimljivo je sta sve ima u srbiji da se cuje
pa sta je cudno ako daje npr na 80-90 din,ta cena nije trenutno visoka ako se placa jednom prizvodjacu,mozda je imao puno malina i sad malo da mu daju stimulans.a pod dva mozda je taj bas veliki igrac tj ogroman zasad i vezao ugovor sa nekom hladnjacom prosle,pretprosle god na tu cenu sto si ti cuo jer je bila visoka cena a covek se ogradio i davace duze god na recimo 1e,treca sema je podmetanje jajeta tj kupine u proslogodisnji lager koji je ostao nekoj hladnjaci a nije imala dovoljno da izveze da se bakce sa papirima.ima tu dosta sema koje mozes da cujes ali za pojedinca,mozda je zavrsio neki posao tom otkupljivacu ili hladnjacaru pa mu se oduzuju malo.ne vidim sta je cudno platiti 1 coveku npr 3e kupinu ako ti namesti posao koji vredi puno visedanas cuh posto lik koji ima veci kupinjak cacanske daje tu robu nakupcu koji mu dolazi kuci.i zaudih se sta se sve radi.
a i admnistrator mi rece na pp a neki misle da izvodim zajembanciju...
zanimljivo je sta sve ima u srbiji da se cuje