Kultivatori (špartači)

Po meni je Tupanjac najbolje pogodio ugao radnih organa i najlepse okrecu-mesaju zemlju. Jedne godine kada su mi se potrosili samoostreci raonici na njima na brzinu sam kupio druge od nekog drugog proizvodjaca ali smo ih bacili posle kratkog perioda jer to nije bio taj spartac kao pre. Po meni je jos velika prednost sto pozadi sedi "pilot" jer ne moram da razmisljam dal secem ili ne. Veoma lako ide u zemlju i lako se vuce i stabilan je jer ima dobre tockove "vodilje".....valjda sam se dobro izrazio. Sa kvalitetom materijala sam zadovoljan i kod spartaca i kod teske drljace. Mada sam kod spartaca trazio ojacanu verziju ( deblji ram ).

A meni se bas ti tockovi ne svidjaju! Kod IMT je po meni to mnogo bolje reseno.
Aj napravi neki snimak kako radi da svi vidimo ako ti nije problem?

Milan iz Tehnosistema iz Indjije ima gvozdje zapravo,probaj od njega.Zadnje moras od Tupanjca zbog tog njegovog ugla.

Jedna ipo sezona je relativna stvar. Dal urade godisnje 20 kj ili 1000 kj nije isto :osmeh:.

Onaj za kukuruz nije radio puno jer prosle godine nismo imali kukuruza pa je radio samo pretprosle sezone i danas pa je skoro nov. Ali onaj za soju se naspartao posteno pretprosle godine i prosle godine u betonu i verovatno ce motike izdrzati jos ovu sezonu.

Ja navarivam od Termometal iz Ade motike,na nosače,ali da vrh gleda 2cm na dole u odnosu na šablon Tupanjčev,meni neide u zemlju kad je suva zemlja,pa navarene motike po tupanjčevom šablonu

- - - - - - - - - -

Nije ni 20kj,a ni 1000,ali ne više od 500kj

Ja navarivam od Termometal iz Ade motike,na nosače,ali da vrh gleda 2cm na dole u odnosu na šablon Tupanjčev,meni neide u zemlju kad je suva zemlja,pa navarene motike po tupanjčevom šablonu

- - - - - - - - - -

Nije ni 20kj,a ni 1000,ali ne više od 500kj

Probaj da spremis malo dublje od 2-3 cm pa ces videti da ulazi u zemlju.

Koliko bi mogao da uzmem za cetvororedni agromerkurov spartac?
Sa S oprugama, tanjirima, na sklapanje. U fabrickom stanju bez pukotina i varova.
Imam dva spartaca pa bih jedan da prodam.

To sam i ja razmišljao danas,pilot ima 50kg,da mu metem na rame džak kuruza,možda će bolje ulaziti motike

- - - - - - - - - -

... i 20kg u krilo,pa biće,kao da ja sedim na špartaču
Pa da, velika je razlika kad niko ne sedi ili kad sedi, na dubinu mislim. Ja sam ove godine parao bez da je iko sedeo, sporije ide ali ide dobro. Jedino što moram malo malo da se okrenem da vidim kako ide a onako gledam samo napred i vozim, onaj nazad ispravlja krive drine. Ovako moram sam.

Tražim srednje motike 55 cm. da kupim za Tupanjca sa zakrivljenim krajevima taj malo i zagrće...baš mi se sviđa kako radi.:ppozdrav:

Nemam slike video na vašaru jednom u Temerinu,a ovde kod nas neko inprovizovao i zavario neke flahove na krajeve i radi do jaja.Malo zatrpa i sitnu travu u redovima.Ja bi ga koristio u soji najviše.:ppozdrav:

Nazad
Vrh