Kultivatori (špartači)

Stigla prinova
Nek je sa srecom:ppozdrav:

Zna li neko gde mogu naci upravljac za rau-ov sestoredni spartac? kupio sam na otpadu u delovima pa sastavljam sebi spartac ali mi fali upravljac i sediste!!

Prelistavam pokusavam da nadjem sistem koji se montira na IMT spartac a sluzi da prska medjured kukuruza.Znaci predeo koji se ne prsaci.Sve mi je jasno amo mi nije jasno na kojem principu to radi sa kompresorom.Ima dva nacina pa ako ko zna da mi pojasni
1.Da se pravi metalno bure te onda da kompresor gura vazduh kroz bure do odredjenog pritiska
2.Da se pritisak dovede do brizgaljke kroz jedan vod a da se tecnost vodi kroz drugi vod do same brizgaljke.
Neznam sta i kako ide nikako da nadjem tu temu da ponovim gradivo

- - - - - - - - - -

Zna li neko gde mogu naci upravljac za rau-ov sestoredni spartac? kupio sam na otpadu u delovima pa sastavljam sebi spartac ali mi fali upravljac i sediste!!
Napravi brate

Prelistavam pokusavam da nadjem sistem koji se montira na IMT spartac a sluzi da prska medjured kukuruza.Znaci predeo koji se ne prsaci.Sve mi je jasno amo mi nije jasno na kojem principu to radi sa kompresorom.Ima dva nacina pa ako ko zna da mi pojasni
1.Da se pravi metalno bure te onda da kompresor gura vazduh kroz bure do odredjenog pritiska
2.Da se pritisak dovede do brizgaljke kroz jedan vod a da se tecnost vodi kroz drugi vod do same brizgaljke.
Neznam sta i kako ide nikako da nadjem tu temu da ponovim gradivo

- - - - - - - - - -

Napravi brate

a necu nista da budzim , ako mogu naci originalan, sacekacu vasar u Rumi pa ako ne nadjem onda cu praviti...

Danas brat Mirko kupio spartac-kultivator IMT sa one dve kutije za djubrivo,dvoredni,to mu dodje stariji tip,meni lepo izgleda,nije los jedino sto ima dve kutije ali to i nije tako vazno,ali mene zanima dali je neko sejao Soju na IMT kultivator,cuo sam neke price da to moze ali kako bas me zanima.

- - - - - - - - - -

Ovakav je i u cemu je razlika izmedju ovog i onog novijeg sa jednom kutijom za djubrivo sem te kutije:osmeh:
24cikr8.jpg

Poslednja izmena:
Znaci ipak je funkcija kao na ovom novijem,kod nas se koriste IMT da kazem 100%,ima i ovakvih,ja licno nisam koristio sa dve kutije pa zato pitam,ove dve kutije bi se mogle sastaviti pa bi moglo tu vise djubriva da stane,koliko vidim nemoze vise od 20-30 kila u jednu kutiju.

Nece da zalapi,kod nas se koristi KAN a to se ne topi tako lako:osmeh:Posto nije moja a ja nemam moracu da je koristim ove godine dok brat ne proda jer kod njega je to tako,sve je na prodaju i sve se koristi,nemoze vise u dvoriste da se udje od plugova i prikljucaka,mislim da i on vise nezna sta ima:haha:

A kako ti prijatelju zvuci ova teorija o sejanju soje na ovo cudo,ja cuo od mnogih,prosto nemogu da verujem da je to moguce

Tacno,ako je krupnije zrno ili nece proci ili ce biti zgnjeceno.Jedino super sitno seme soje:osmeh:Ima jedan cika u susednom selu koji seje na IMT kultivator,kad uhvatim vremena oticu da vidim sta je prepravio i sta kaze,oce burazer da seje soju ove godine a i ja sam mislio,sad on nece na kultivator jer kupuje seme i nece da eksperimentise ali ja sam mislio da probam,seme ne kupujem,imam.Nije krupno.

moj spartac,sredjen za prevoz kroz mesto
sta kila farbe i vreme moze da uradi
photo-0015.jpg
[/IMG]
photo-0015.jpg
[/IMG]
photo-0016.jpg
[/IMG]

Danas brat Mirko kupio spartac-kultivator IMT sa one dve kutije za djubrivo,dvoredni,to mu dodje stariji tip,meni lepo izgleda,nije los jedino sto ima dve kutije ali to i nije tako vazno,ali mene zanima dali je neko sejao Soju na IMT kultivator,cuo sam neke price da to moze ali kako bas me zanima.

- - - - - - - - - -Moze sejao sam ja soju tako pre par godina samo moras da montiras ulagace za vestak i otvori ga maksimalno i teraj

Ovakav je i u cemu je razlika izmedju ovog i onog novijeg sa jednom kutijom za djubrivo sem te kutije:osmeh:
24cikr8.jpg
Moze sejao sam ja soju tako pre par godina samo moras da montiras ulagace za vestak i otvori ga maksimalno i teraj

Sta mislite o ovim agromerkurovim spartacima? Koliko su dobri ili losi ovo gumeni tockovi?

Tacno,ako je krupnije zrno ili nece proci ili ce biti zgnjeceno.Jedino super sitno seme soje:osmeh:Ima jedan cika u susednom selu koji seje na IMT kultivator,kad uhvatim vremena oticu da vidim sta je prepravio i sta kaze,oce burazer da seje soju ove godine a i ja sam mislio,sad on nece na kultivator jer kupuje seme i nece da eksperimentise ali ja sam mislio da probam,seme ne kupujem,imam.Nije krupno.

Nema veze koliko je krupno seme. Ako je malo krupnije, malo vise otvoris. .. Ja godinama sejem soju na imt kultivator, I uvek super bude. Ove godine sam I stocni grasak tako sejao...

Nazad
Vrh