Kultivatori (špartači)

Kakvo je ovo čudo?

Pa dobro, kako li ova tek rade u rutavom kukuruzu?

---------- Poruka napisana u 23:21 ---------- Prethodna poruka je at 23:19 ----------

Inače, pohvala za inovaciju :bravo:.

Da li neko ima ili zna gde može da se nabavi ovakav razdelnik za veštak od olt špartača trebaju mi dva komada,može i polovna čak šta više i poželjno.Informacije mogu na PP

3ro6o.jpg
4lgbig.jpg

odustao sam od friziranja spartaca sa baterijama za vestak,kasne a i pogonski tocak nemogu na brzinu da resim a vlage ima sunce sija a kukuruz raste li raste tako da sam danas razbacio rasturivacem i sutra nastupa "krstenje"

2ljnlsh.jpg

2eobsic.jpg

Ja se držim još stare navike i starog dobrog špartača;
dscn0275.jpg
[/IMG]

Tek je danas izašao u "šetnju"...:osmeh:

vidim da mnogi sa foruma a i kod mene u selu i komšiluku stavljaju s opruge sa širokim motikama ( mislim širi nego pačiji kljunovi ) pa se pitam šta se time dobija u odnosu na standardne zadnje mitike i jedne i druge se podešavaju po širini i jedne i druge mogu poseći kukuruz pre par godina je bila moda da se kupuju široke prednje mitike sad to ne valja sad se pravi frankeštajn špartač-spremač nije mi jasno ako je samo cilj uništavanje korova i stari sistem je funkcionisao ako je nešto drugo onda sam ja "neobavešten " ili ja nepratim trendove u poljoprivredi

mislim da smo kontradiktorni u temi predetvena priprema kontatovali je da je bolje drljača nego setvospremač jer setvospremač izvlači vlagu a sada te iste opruge koje nisu dobre za pripremu odlične su za špartanje pa ko je sad ovde lud :sta: ili nam vlaga sada nije bitna :sta:

Moje licno misljenje za s opruge,da cupaju travu i tvrdo bolje rade..i ja izbacujem zadnje klasicne motike na imt-ovom spartacu i ubacujem po 2 s opruge(kao kod clana Camel Driver) i idem sada u drugi prohod.

Koliko se teze vuce parac sa s oprugama od standardnog? Standardni sece zemlju i travu, a ovaj moderniji ima 20 s opruga isto kao i setvospremac od 2m.

Nazad
Vrh