Kod nas je dosta malo kise palo. Danas prskam i prasi za mnom od tockova.Jbt mnogo para dajete za spartac,pogotovo za taj sa S oprugama,koji ces sad u ovom mokrom vise praviti stete i losije raditi od klasicnog(mada uvek radi losije).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod nas je dosta malo kise palo. Danas prskam i prasi za mnom od tockova.Jbt mnogo para dajete za spartac,pogotovo za taj sa S oprugama,koji ces sad u ovom mokrom vise praviti stete i losije raditi od klasicnog(mada uvek radi losije).
A ja opet mislim suprotno. Po meni paranje je jako bitno i ima mnogo prednosti. Soju dva puta paramo, kukuruz jednom, možda ćemo i zagrtati opet. Repa ove godine u našem ataru posle prvog paranja došla sebi. Sve okopavine vole da se radi oko njih, pokorica ne bi rekao da im godi. Kod nas stariji ljudi kažu svako paranje jedna kišica..Terali smo klasican i 3bh sa 560 prijatelj tera a ja pilotiram i opet ovaj sa S bolje zagrne. Kako god mera spartanje je kao slag na tortu a moze torta i bez slaga.
Jedan od razloga zašto ameri ne špartaju je to što ne mogu vremenski postići,drugo je to što ne mogu jer je dosta žetvenih oststaka po površini.Inače kod nas sa konvencionalnim načinom obrade tj plugom,zemljište se nabije nakon padavina.I primetio sam da kuk.ilisun.miruje,tj slabo napreduje čim ga ošpartam on poludi!Za nedelju dana poraste do neprepoznatljivosti.Opredelio sam se za Tupanjac jer ih ima puno selo i to radi radnju. Nisam hteo sa klasicnim moticicama jer ovo sa S malo i podgrne usev pa eventualno mali korov ce zatrpati. A slazem se da radi losije kada je tup.
Druge nisam ni gledao jer su skuplji a inace spartanje ne smatram za neku izuzetno vaznu operaciju. Recimo po USA snimcima nisam uspeo naci da spartaju.
Cena je 2500+pdv da sam uzeo bez hidro cena je dosta manja.
Pre par godina sam bio kod druga u gostima u Kruševcu, bili smo u nekom delu potesa što je jako podsećao na ovaj kod mene, lepe njive, dugačke i ravne, baš moram sad pogledati na google earth...Ovde niko ne sparta, nemamo spatace.
A i njive su nezgodne pod nagibom.Nekada se spartalo onim rucnim.Imam jednu cev sa zakackama a pozadi 3-4 coveka drze spartace.
Jao kad se setim pa kopalo se i rucno se bacalo djubre pored struka, sunce bije u glavu u nesvest da padnes.
Jesam,ima razlike.Bitnije je da koren prodiše.Jesi li probao da ostavis deo neospartan kao kontrolu? Sada pokorice nema izuzev tragova od prskanja.
Baš u Kruševcu, on živi u naselju Dedina a ovo je na drugoj strani grada.Olalija u kom mestu?