Kukuruzni adapter za kombajn

Нагура је напред и онда почне да нагомилава, а она се као кудеља претвори у канап не можеш је очупати. Иначе овако лепо ради скида све до земље и лепо покупи полегнуте кукурузе.
Ja bi rekao da su nozevi napred tupi ili preblizu jedan ka drugom.
Ja sam slicno resavao tako sto sam svaki drugi par nozeva razsirio malo na konus.Treba mu tu i malo lufta da povuce masu.Uglavnom olimac 4000

160-200 k za nozeve? A posto li je odrzavanje grickalica onda?
Боље да не знам. 😊
Proverite cene tih noževa u Mađarskoj ili Rumuniji.
Нашао сам у Украјини 10евра комад и то баш у ратној зони али нешто ми се не иде тамо. ☹️ Мислио Берића да зовем да ми пошаље али је недоступан.

Па немам појма то је једино што сам нашао на интернету. Једино ми Хуђик остаје али прво ћу још мало да гуглам да видим има ли их где у окружењу.

Nije sigurno isti razmak gore i dole. Ako nemaš informacije ti kreni od podešavanja za zmaja pa ćeš videti kako radi. Ja sam davno svog oroša podesio po zmajevim podacima i radio je dobro.

Poslednja izmena:
Kod mene na Dominoniju, a to je apsolutno isto kao i na Kapelu, ploce su paralelne. U zavisnosti od velicine klipa se podesavaju. Ove godine je spas to podesavanje iz kabine jer ima svasta, od solidnih klipova pa do patrljaka. Ako hoces da pokupis sve mora se stalno podesavati razmak.
Olimak Drago GT recimo to podesavanje ima automatsko. Ovo je Majbah medju adapterima.
Pitalii za cenu pre 3 godine kad smo kupovali Dominoni. Treba spremiti casu secera i kocku vode :giggle:

Poslednja izmena:
Imam problem sa tarupiranjem
Kada je stabljika slabija i malo zelenija
Ne dođe do sredine otkidackih ploca
Vec je valjci svuku na pocetku otkidackih ploca i tada stabljika ne dođe do roto secke i ne bude istarupirana
kada je normalna i suva stabljika nema problema
Da li jos neko ima ovaj problem?

Nisam jos probao, kisa zajebava. Jednu susaru uspjeli skinuti, ali nisam bio napravio tad pogon sjecki..

Da li na oros adapterima moze da se iskljuci roto secka a da otkidacki valjci rade normalno?

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Nazad
Vrh