Kukuruzni adapter za kombajn

Pozdrav ljudi.Trazim aktivno adapter za kombajn,nasao sam Geringhoff agram maxtor i dosta mi se svideo.E sad interesuje me sta gledati,trebao bih ovih dana da ga pogledam detaljnije na sta obratiti paznju? Adapter ima samo grickalice.Moze li raditi ok bez roto secke?Kakva je situacija s delovima?Svaka pomoc je dobrodosla.

Grickalice traže dosta snage.Meni deluju dosta komplikovano i skupo za održavanje.Čini mi se da je član Murtin pisao u temi baš o remontu Geringhoff adaptera sa grickalicama pa prelistaj.

Pozdrav ljudi.Trazim aktivno adapter za kombajn,nasao sam Geringhoff agram maxtor i dosta mi se svideo.E sad interesuje me sta gledati,trebao bih ovih dana da ga pogledam detaljnije na sta obratiti paznju? Adapter ima samo grickalice.Moze li raditi ok bez roto secke?Kakva je situacija s delovima?Svaka pomoc je dobrodosla.
Kako mislis agram maxtor? Mislim da su to dva razlicita modela, kod mene je samo maxtor:https://www.njuskalo.hr/kombajni/kombajn-deutz-fahr-2780-h-oglas-19829249

Da Agram Maxtor.Nailazio sam na isti model samo pise Geringhoff Maxtor.Te sam mislio da su u biti to isti adapteri.Listao dosta temu unazad nije se bas puno pisalo o sistemu sa grickalicama,ili sam ja nesto preskocio.Nije mi adapter daleko pa cu svakako skoknuti da ga pogledam pa da vidim sta dalje.Jesu komplikovaniji svakako od sistema noz na noz.Problem je sto se blizi sezona a nekog prevelikog izbora bas i nema.Dosta adaptera nema uopste secku i tu je takodje trosak od 1000+ eura za ugradnju.Plus krsina i lomina kolko hoces.Nisam pametan kako postupiti.

Pa vidi, sa adapterima je uvijek problem. Dobri se vecinom prodaju uz kombajne ili imaju preveliku cijenu. Probaj naci koliko je Murtin platio remont pa vidi da li se isplati na tvoju povrsinu.
Vjerovatno ces na kraju morati uzeti taj, jer nema ponude ni ovde u BiH. Pa polako sredjivati do kukuruza.

da li neko zna kako se podesavaju otkidacke ploce na capello adapteru ?
konkretno zazor izmedju ploca da li je isti gore i dole ili je kao na zmajevom adapteru ?

За Фантинијев адаптер где набављате делове? Наравно ко поседује Фантинија.

Изгледа су ти Фантинији раритет. За делове јако проблематични пошто код нас слабо шта имају од делова.

Kako raritet?Ako si otvarao bateriju video si da ono ne možeš slomiti pa da si Bog Zevs.Ako nešto zatreba Ima samo treba platiti.Privodni lanac za stari tip adaptera košta 60 evra kod Ferenca u Subotici na primer.

Ножеве на оклагијама нема нико, једино ми Хуђик улио наду али јбг тек када прође сезона ће ми правити те ножеве. Иначе један кошта 6000дин,а има их 32.
Тог Ференца не знам ко је онај пеки белт ме разочарао на скроз јбт зовем га и каже дај слике, ја сликам премерим му све и још се није удостојио да ми одговори ево већ 7 дана. За мене је завршио па све да ми их поклања.

Noževe sam gledao u Adi u Agroprofilu jer bi trebao da ih menjam, pogledaj i ti na njihovom sajtu ispod 4,000 rsd/kom.Kod mene ide 40 komada...

Имаш ред више. 😊
Немају, они су ме преусмерили на пеки белта. Ми смо на крају узели утп 065 електроде наварили их и обрадили сада гута као луд једино му је амброзија рак рана ако је баш има превише.

Moj guta lepo, nema ništa mase sem klipa da ide u kombajn nego nisu baš jednakog zazora a čini mi se da bi lepše seckali masu da su ravni svom dužinom.U to vreme bio je best buy za skromni budžet, planiram da uzmem neki adapter novijeg izdanja koji pravi silažu od mase jer ovaj za to nije sposoban.

Sto je problem Ambrozija,ja sa mojim istarupam ako ostane koje ostrvo u soji.Odradi je kao Beograd-put.
Нагура је напред и онда почне да нагомилава, а она се као кудеља претвори у канап не можеш је очупати. Иначе овако лепо ради скида све до земље и лепо покупи полегнуте кукурузе.

Nazad
Vrh