Kukuruzna silaža

Posejali smo ga taman pred kisu sve je bilo navrata nanos kako stari kazu, 3 april,onaj prvi period pre kise...

cim se bude moglo uci u njive posle ove kise planiramo poceti silirati A79 fao 260 za dnevne potrebe, sejan 3. aprila

Ostao sam duzan da napisem koju rec o parceli gde sam posadio pola AS 160, pola LG Helen..
Mogu vam reci da je ove godine veoma tesko da se presudi, mada vidi se da je AS malo vislji i naravno imao koji list od korena prema vrhu vise nego Helen, ali zato Helen ima izrazeno 95% su po dva klipa, i to sigurnih dva, a ponegde i tri, dok AS ima jedan siguran, a drugi je poterao jer su obilne kise i povoljni uslovi.. Veoma teska godina da bi se videla razlika, cak blagu prednost dajem Helenu zbog kukuruza, ali videcemo kakva je svarljivost.. u sustini oba su ekstra... Imace sta da se silira..

Evo i par slika, ne gledajte datum, uvek zaboravim da izbacim, a sada sam dobio malo vise vremena..

Levo je AS, desno LG Helen

Redak ti je kolega kukuruz ,kod mene helen ima klip iznad moje glave a ja sam 180 visok

Malo gledao kukuruz skoro pa je skroz u vostanom stanju, ako bude sve kako treba u ponedeljak bi trebalo da se krene sa silazom Helena:
070820142268.jpg

070820142270.jpg

070820142269.jpg

Nema beton, kad zabetoniras, moraš da dobro isplaniras da ti nece smetati, da ga nebi u bliskoj buducnosti razbijao.. Sutra ide jos jednom plugom, mozda i dva puta, najlon preko, silaza, najlon gore i videcemo, da li cemo gume ili da nabacamo zemlju.. Inace ova improvizovana jama je 20x4, a dubina jos nije odredjena..

Nije mi jasno kod ovakvih jama gde ode voda posle jacih kisa ili snega posto su ispod nivoa zemlje,a znam da malo vode u silazi nije dobro jer propada.

Sve upije zemlja. Ne ulazi u nju velika količina vode a retke su godine ko ova da je zemlja toliko zasićena. Na 2. slici se vidi koliko ostane vode posle pljuska od 50+ litara par sati pre.

Jos slika sa silo jame, koja je danas konacno zavrsena, mada nemam sliku kako na kraju izgleda, ali ne razlikuje se mnogo nego sto je na slikama.. Ali bice slika kada krene da se puni, a to ce biti, nadam se, prekosutra, nema vise sta da se ceka...

http://imgbox.com/g/Jt5CjQFsmw

Link do galerije, da ne izbacujem ovde, da ne zauzima...
Prosli smo sa nekoliko litara nafte, nase masine i malo rada, i ispalo je ekstra, nismo se nadali da ce ovako biti.. :)

Nazad
Vrh