Kukuruzna silaža

Petre jel si sejao mozda nekad za silazu AS 160 pa da mozes da uporedis sa ovim Pionirima razliku ?
 
Nisam Petar,al bi odgovorio...:) Ja jesam sejao i pionir i as 160,od as ima puno silaže ali po meni lošijeg kvaliteta i loš odnos stabljike i zrna,u pioniru ouno više zrna i silaža nekako lepše miriše i krave ga mnogo mnogo radije jedu...sa as je znalo često da ostaje silaže u valovu,pionir oližu i ne znaju šta je dosta...
As je samo visok i ima mase,sve ostalo krš...
 
Ne mora striktno Petar :osmeh:
Siliram od 2013 AS 160, i odgovara mi sto daje dosta mase. Ali kad malo zasusi tu bude dosta manje zrna. Pa razmisljam da idem na prolece pola pola uz Pionir. Dobar je i Mikado imao sam ga jedne godine kao pokrice ako mi zafali AS.
Promoter Pionira me vec dve godine tera da probam 1535 ali mi je nekako previse kasni hibrid za ovaj potez gde mahom sejem za silazu zbog blizine.
 
Bolje za silazu p1535 nego p0725. Probao i jedan i drugi.

Послато са SM-J730F помоћу Тапатока
Guglam malo i vidim da p1535 dosta kasnije stize. Ja sejem vec 3 godine as 160. Mase stvarno ima dosta, ali kao sto dosta ljudi primecuje i kaze, stoka bi mogla bolje da ga jede, klip nije zadovoljavajuci. Stoga sam i ja planirao da probam jos nesto. Sejao bih as i dalje ali mozda polovinu dosadasnje povrsine. Probao bih ovaj pionir p0725 jer je grupa zrenja tu negde kao as 160. Kod nas je ova fao grupa krajnja granica tako da nista kasnije ne bi moglo. Mikada sam imao samo par redova dao mi drrugar, klip dosta bolji od asa tqko da bih i njega probao mozda. Do sad sam sejao 60ari, sledece godine idem na 1ha.

Послато са Samsung Galaxy s6 уз помоћ Тапатока
 
Ja lično sam zadnjih par sezona sejao 1535 na njivi malte ne uz kuću za dnevne potrebe,i počinjao sam dosta rano,već posle žetve pšenice čim zametne klipić,a 0725 je išao u silo trenč...dešavalo se da preostane koji red 1535 pa ga oberem u klipu i odma mleo ceo klip i davao kravama,al toga sam imao možda za nedelju dana tako da ne znam da li bi se kvario...doduše kod mene je u indjiji bolja situacija što se tiče zrenja nego kod Alena recimo...
 
Mi sejemo oko 1 maja uvek jer do tad uvel postoji verovatnoca za mraz i zemlja je hladna. Tako da kada prvog maja posejete luliriz fao grupe 700 i vise tesko da moze da stigne kod nas.

Послато са Samsung Galaxy s6 уз помоћ Тапатока
 
Ja sa definitivno resio da probam nesto drugo iz fao grupe 600. Do sad je bio as 160 a sada videcemo da li cu skroz da ga izbacim, uglavnom i ja bih probao i mikado fao 620 i pionir 0725 mislim da je i on slicna grupa zrenja.

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka
 
Meni se ne svidja as 160 iz razloga sto nema bog zna kakav klip, visok je on ali klipa nigde. Mikado kad je dobra godina odvalit ce sa prinosom ali ako nije nema skoro nista, uvek sejem fao 600 koji moze da se bere i silira. Tipa konsens, 0725, 1241 ili 1063. Po meni 1535 je bas kasni hibrid.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka
 
Nazad
Vrh