Prošle, 2012-te godine. Bila je posledica zlatice, jer je i predusev bio kukuruz, ali samo jednu godinu. Računao sam, kao neće zlatica...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Feromonske klopke se postavljaju krajem juna kad pocinje invazija i skidaju se sredinom avgusta,tako sam nesto citao...Ukoliko na svakoj ima vise od 10 zalepljenih ne preporucuje se setva kukuruza na toj parceli sledece godine.Ukoliko ima manje,moze ali opet je mali rizik...Kako sad odraditi najtacnije ogled na diabrotiku?
Samo par njiva ce mi kukuruz na kukuruz i tu bi se trebao pripremiti!
Larvi nema vise,kad se pojavi svila one prelaze iz stadijuma larve u stadijum leptira i pasu svilu...U avgustu polazu zenke jaja koja sledece godine budu crvi koji jedu koren...Ta jaja jos niko nije video i slikao!A ovako , aj da kazem rucno? Kakve su sanse da se sad nadju larve tj crvi na korenu
Vidi samo da nije crvenilo kukuruza u pitanju,ako se suse od gore do dole...Plamenac mu probusi stablo,uglavnom iznad klipa i taj deo od se susi i od vetra i kise se slama i pada ali do klipa ne bi smelo da se susi.Sumnjam na crvenilo posto je psenica i sa jedne i sa druge strane a taj insekt,odnosno cikada Raptelus panzeri pred zetvu psenice prelazi na obliznji kukuruz ubusuje se u stablo i ono kroz nekih 2-3 nedelje pocinje da crveni i susi se...Proveri i slikaj to da vidimo sta je!Znaci teska misterija?
Pa kako onda znaju da su polozena na dubini do 35cm?
Znaci sad ih vise nemoram ni traziti!
I imam jedan off :
na jednoj njivi mi je sa obe strane psenica i ima puno plamenca, biljke se suse od gore prema dole! Klipovi su formirani skroz i nisam ni siguran kolika je steta! Videcemo. Kako plamenac prezivi zimu i oce mi praviti problem sledece godine tu na kukuruzu?